Řidič zemřel v autě zmačkaném u stromu, mrtvých v kraji je jako za celý rok

  • 6
Čtvrteční nehoda na Písecku přinesla už 59. oběť na jihočeských silnicích v letošním roce. Osmačtyřicetiletý řidič při průjezdu zatáčkou dostal na mokré vozovce smyk a narazil do stromu. Na místě zemřel. Bilance je varovná, loni v kraji zemřelo při nehodách také 59 lidí, ale za celý rok.

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly ve čtvrtek po půl deváté večer k Olešné na Písecku. Nehoda se stala na silnici třetí třídy.

„Osmačtyřicetiletý řidič jel s Peugeotem 306 ve směru od Podolí k Olešné. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a profilu komunikace a v táhlé levotočivé zatáčce dostal na mokré vozovce smyk,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Vůz se přetočil a levou stranou narazil do vzrostlého stromu na pravé straně silnice a obtočil se kolem něj.

„I přes okamžitou zdravotnickou pomoc nebylo možné řidiče osobního vozidla oživit,“ upřesnil Bajcura.

Zasahující hasiči zajistili havarované auto proti vzniku požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. „Po ukončení resuscitace pak ze zničeného auta vyprostili tělo řidiče,“ doplnila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Dopravní policisté nařídili zdravotní pitvu k osvětlení příčin jeho úmrtí.

Nehoda se stala kousek za čerpací stanicí na hlavním tahy z Písku na Tábor.

Nehoda se stala kousek za čerpací stanicí na hlavním tahy z Písku na Tábor.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz