Auto skončilo úplně pod vodou. Hasiči tak měli s vylovením dost práce. | foto: HZS Jihočeského kraje

Senior nacouval do rybníku na návsi, z potopeného auta mu pomohl další muž

  • 13
V Budíškovicích na Jindřichohradecku dopoledne nezvládl senior couvání a zajel autem až do obecního rybníku. Muž skončil v péči záchranářů, auto z vody vylovili hasiči.

Nehoda se stala v půl desáté dopoledne. Přesné příčiny policisté i nadále vyšetřují, podle dostupných informací však 82letý muž nezvládl řízení vozu značky Fiat Brava a nacouval s ním až do rybníku na návsi.

Seniorovi pomohl z auta a následně i z rybníka další muž, který byl v době nehody na místě. Seniora se pak ujali zdravotníci ze záchranné služby.

„U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla negativní,“ informovala mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová. Dodala, že muž byl jen podchlazený.

O auto se následně postarali hasiči. „Když do Budíškovic nedaleko Dačic přijeli, bylo auto potopené až po střechu. Velitel zásahu rozhodl, že k vylovení auta bude nutný člun, pro který se jednotka vrátila na stanici,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Jako posilovou jednotku si velitel dále vyžádal vyprošťovací automobil z jindřichohradecké stanice. Hasiči mezitím okolo potopeného auta instalovali hadici kvůli možnému úniku benzínu či oleje. 

„Pod autem protáhli popruhy a před 11. hodinou bylo připravené k vytažení. Podařilo se ho pak vyprostit bez jakéhokoli úniku provozních kapalin. Hasiči zásah ukončili v půl dvanácté,“ doplnila Matějů.