U Sudoměřic přejel motorkář do protisměru, kde se čelně srazil s osobním autem....

U Sudoměřic přejel motorkář do protisměru, kde se čelně srazil s osobním autem. Zemřel v nemocnici. | foto: HZS Jihočeského kraje

Na Táborsku bourali dva motorkáři. Oba zraněním podlehli v nemocnici

  • 23
Ke dvěma vážným dopravním nehodám s účastí motorkářů vyjížděli v neděli záchranáři a policisté na Táborsku. První se stala u Sudoměřic, druhá u Horusic. Oba motorkáři svým zraněním podlehli v nemocnici. Na jihočeských silnicích tak letos zemřelo už 25 lidí.

První nehoda se stala krátce po druhé hodině odpolední na silnici I/3 v katastru obce Sudoměřice u Tábora.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že motocyklista jedoucí na stroji Yamaha FZ1 ve směru od Prahy do Tábora z dosud neznámých příčin přejel do protisměru. Tam se střetl s protijedoucím osobním automobilem Škoda Octavia,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Při nehodě se kromě motorkáře zranili i čtyři lidé z osobního auta. „Vyproštění zraněných nebylo potřeba. Táborská jednotka zajistila auto i motorku proti požáru. Z octavie unikla chladicí kapalina a motorový olej, které hasiči zlikvidovali sorbentem,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů..

Motorkář při nehodě utrpěl vážná zranění a vrtulník záchranářů ho převezl do nemocnice. Tam v pondělí ráno zemřel.

Druhá nehoda se stala také na silnici I/3 - tentokrát před křižovatkou se silnicí III/14717 u odbočky na Horusice. Řidič motocyklu Yamaha FZ1 jel ve směru na České Budějovice a zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za osobním vozidlem Chevrolet Corvette.

„Pravděpodobně nedobrzdil za zpomalujícím vozidlem a narazil levou boční částí motocyklu do zadní části automobilu. Nárazem byl odmrštěn na svodidla a následně zpět na vozovku,“ upřesnila Pokorná.

S vážnými zraněními byl transportován do nemocnice v Českých Budějovicích, kde v neděli večer zemřel. Jedná se již o 24. a 25. oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích v letošním roce.

Červeně je označená nehoda u Sudoměřic a modře u Horusic.

Červeně je označená nehoda u Sudoměřic a modře u Horusic.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz