Nehoda se stala na křižovatce u obce Lidéřovice na Dačicku.

Nehoda se stala na křižovatce u obce Lidéřovice na Dačicku. | foto: Policie ČR

Řidič nákladního auta nedal přednost motorkáři, ten střet nepřežil

  • 19
Tragická dopravní nehoda se stala ráno na Jindřichohradecku. Nákladní auto se při výjezdu z vedlejší silnice střetlo s motocyklem. Jeho řidiče transportoval vrtulník s těžkými zraněními do nemocnice, kde ale muž zemřel.

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ranní na silnici II/406 v katastru obce Lidéřovice, zhruba dva kilometry od nedělního tragického střetu dvou osobních aut.

Policisté na místě zjistili, že na křižovatce vyjížděl řidič nákladního vozidla Tatra Jamal z vedlejší silnice na hlavní a pravděpodobně přehlédl z levé strany přijíždějícího motorkáře na stroji Honda Hornet.

Po nárazu se velmi těžce zranil mladík na motorce a přítomní mu poskytovali první pomoc až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Na místo dorazil i vrtulník záchranářů. Zdravotníci motorkáře zaintubovali a transportovali do nemocnice.

„Po 13. hodině obdrželi policisté informaci o tom, že osmadvacetiletý muž podlehl velmi vážným zraněním,“ doplnil mluvčí Milan Bajcura.

Komunikace byla uzavřena pro veškerý provoz až do jedenácté hodiny. Na jihočeských silnicích zemřelo od začátku roku už 28 lidí.

Nehoda se stala na silnici spojující Dačice a Slavonice.

Nehoda se stala na silnici spojující Dačice a Slavonice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz