Řidič dodávky narazil zezadu do nákladního vozu. Záchranáři ho převezli do nemocnice. | foto: Policie ČR

Řidič u Vodňan zabrzdil před přecházejícími kachnami. Odnesla to čtyři auta

  • 509
Nehoda kvůli přecházejícím kachnám ráno uzavřela silnici na Strakonicku. Řidič nechtěl nečekané „chodce“ přejet, tak zabrzdil, ale vůz jedoucí za ním to už nestihl. Druhá nehoda s podobným průběhem se stala o pár minut později v koloně, která se začala na místě tvořit.

K první bouračce došlo po sedmé hodině ranní na komunikaci I/20 u obce Újezd poblíž u Vodňan.

„Jeden z řidičů popsal, že zabrzdil za vozidlem, které údajně dávalo přednost přecházejícím kachnám přes silnici a zezadu do něj narazilo auto, které nedobrzdilo,“ uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

První nehoda kvůli přecházejícím kachnám na Vodňansku se obešla bez zranění.

Při tomto střetu všichni účastníci vyvázli bez zranění, nic se nestalo ani přecházejícím kachnám.

Netrvalo ale dlouho a ve stejném úseku se bouralo znovu. Ve směru od Českých Budějovice na Písek přijížděl nákladní automobil, který v důsledku tvořící se kolony začal brzdit. Za ním jedoucí dodávka ale dobrzdit nestačila a do nákladního vozu zezadu narazila.

„Při nárazu utrpěl zranění řidič dodávky, byl převezen do nemocnice na ošetření,“ doplnila mluvčí.

Policisté na místě hlavní tah mezi Českými Budějovicemi a Pískem zcela uzavřeli. Dopravu odkláněli přes obce Újezd, Libějovice a Černěves. Provoz byl obnoven kolem půl jedenácté.

Poblíž silnice, kterou přecházely kachny, je několik rybníků.

Poblíž silnice, kterou přecházely kachny, je několik rybníků.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz