Nákladní vůz narazil zezadu do osobního auta, které odbočovalo na vedlejší...

Nákladní vůz narazil zezadu do osobního auta, které odbočovalo na vedlejší silnici. Ford Focus skončil na střeše. | foto: Policie ČR

Dítě vážné zraněné při nehodě na Prachaticku zemřelo v nemocnici

  • 115
Dítě, které se vážné zranilo při nehodě minulou středu na Prachaticku, podlehlo v nemocnici svým zraněním. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti.

Vážná nehoda se stala před 15. hodinou v katastru obce Hracholusky na silnici, která spojuje České Budějovice se Šumavou.

„Řidič nákladního vozidla DAF narazil zezadu do před sebou jedoucího osobního vozidla Ford Focus, jehož řidička chtěla odbočovat na vedlejší komunikaci,“ popsala prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Po srážce se osobní auto odrazilo mimo silnici, kde se převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění dítěte sedícího v autosedačce na zadním sedadle, které bylo letecky transportováno do nemocnice. Řidička utrpěla lehké zranění.

Nyní policisté doplnili smutnou zprávu. „Nezletilé dítě, které při dopravní nehodě utrpělo vážná zranění, jim nakonec i přes veškerou pomoc záchranářů a zdravotníků v českobudějovické nemocnici podlehlo,“ uvedla mluvčí.

Prachatičtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti. Přesnou příčinu a okolnosti této tragické nehody dále prověřují.