VIDEO: Řidič kamionu nebezpečně předjížděl na hlavním tahu do Rakouska

  • 102
Další řidič kamionu riskantně předjížděl a doplatil na to, že ho „vidělo“ jiné auto s kamerou za čelním sklem. Tentokrát se tak stalo na hlavním tahu z Českých Budějovic k rakouským hranicím. U obce Krasejovka šofér nákladního vozu předjížděl na plné čáře hned dvě osobní auta a ohrozil i motoristu v protisměru.

Policisté se případem zabývají už od listopadu a nyní k němu zveřejnili také krátký videozáznam, který nahrála autokamera jednoho z účastníků celé události. 

„Záznam řidič pořídil dne 20. listopadu kolem 19.15 hodin na silnici I. třídy číslo 3, ve směru od Českých Budějovic na Kaplici. U obce Krasejovka předjížděl tehdy ještě neznámý řidič nákladního vozidla dva osobní automobily tak, že omezil a ohrozil předjížděná vozidla a také řidiče, který jel v protisměru,“ popsala incident mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová. 

Policisté začali případ ihned řešit a koncem roku se jim podařilo i ve spolupráci s rakouskými policisty zjistit totožnost muže za volantem, který má přestupek na svědomí. 

Je jím řidič ve věku 58 let z Českobudějovicka. „Případem se i nadále zabýváme. V případě prokázání viny hrozí muži uložení zákazu řízení až na dobu jednoho roku,“ doplnila Schwarzová.

Incident se odehrál u obce Krasejovka na silnici I/3.

Incident se odehrál u obce Krasejovka na silnici I/3.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz