VIDEO: Muž se popral s ochrankou kvůli roušce, incidentem se zabývá policie

  • 60
Policie se zabývá incidentem mezi ochrankou a zákazníkem v obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích. Vznikl poté, co si muž odmítl nasadit roušku. Konflikt natočil svědek.

„Došlo k nepříjemnému incidentu, kdy jeden ze zákazníků nerespektoval platná nařízení, po obchodním centru se pohyboval bez nasazené roušky a slovně i fyzicky napadl ostrahu,“ uvedla ředitelka obchodního domu Nina Vališová, podle které je video tendenčně zkráceno a ukazuje jen část sporu.

Záběry jsou z přízemí obchodního domu Mercury, kde jsou především obchody. V jednom z nich spor začal.

Ochranka dostala od prodavače zprávu o muži, který na sobě nemá roušku. Na záběrech je vidět, že muž byl v obchodním domě s dítětem.

Poškodila se kamera ochranky

„Zaměstnanci ostrahy ho slušně požádali o nasazení roušky. Ten opakovanou žádost odmítl a zaměstnance ostrahy nejprve slovně a následně i fyzicky napadl. Vzhledem k této agresi jsme samozřejmě kontaktovali Policii České republiky, která dorazila na místo a situaci s daným zákazníkem řešila. I přes naše výzvy se zákazník bez roušky do obchodního centra opakovaně vracel,“ oznámila Vališová.

Policie věc nyní řeší a k dispozici má i záběr z kamer. „Případ nyní prověřujeme pro podezření z přestupku,“ oznámil mluvčí policie Jiří Matzner. Podle něj se při strkanici poškodilo záznamového zařízení, jež měl člen ochranky na sobě.

„Situace, kdy se nejen v našem obchodním centru pohybuje zákazník bez roušky, jsou relativně běžné. V drtivé většině případů jde ale o pouhé opomenutí ze strany zákazníků, kteří si roušku ihned po požádání nasadí. Všem zákazníkům bychom chtěli poděkovat za dodržování pravidel a ohleduplnost,“ dodala Vališová.