(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž pět let zneužíval dcerku své družky. Za mlčení dívce dával dárky

  • 9
Kriminalisté ve středu zadrželi muže z Jindřichohradecka, kterého ještě ten den obvinili z pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy dítěte. Podle policie pět let zneužíval nezletilou dceru své partnerky.

Čtyřiačtyřicetiletý obviněný muž podle policie v místě trvalého bydliště v obci na Jindřichohradecku a na dalších dosud nezjištěných místech opakovaně a dlouhodobě pohlavně zneužívat nezletilou dívku. Mělo se to dít přinejmenším od roku 2013 do 1. března 2018.

„Měl využít svého výchovného vlivu a zneužít tak její závislost. V roce 2013 bylo dívce teprve osm let. Zpočátku ji měl osahávat na intimních místech a později s ní měl prakticky denně vykonávat soulož,“ popsala jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Kriminalisté také zjistili, že aby dívka mlčela, muž jí dával peníze a dárky.

Nyní je obviněný v policejní cele v Jindřichově Hradci a čeká, jestli ho soud pošle do vazby. Před soudem mu hrozí dva roky až deset let vězení.

Podobný případ projednával v tomto týdnu českobudějovický krajský soud. Pětačtyřicetiletého muže z Písecka poslal za znásilnění a pohlavní zneužívání dvou nezletilých dívek na 8,5 roku do vězení. Kromě toho jim má zaplatit celkem 2,1 milionu korun odškodnění a musí podstoupit ústavní sexuologickou léčbu.