Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Viktor Chlad, MAFRA

Hledaný muž se přihlásil k ležícímu kolu, putoval rovnou k soudci

  • 3
Třiadvacetiletého Petra S. z Českých Budějovic hledala policie a okresní soud. Podle informací MF DNES nevykonal veřejné práce uložené za přečin zatajení nálezu. Nějakou dobu se úspěšně skrýval, ale nakonec se prozradil sám.

V neděli se totiž přihlásil ke kolu, které opuštěné leželo v Sokolské ulici v Českých Budějovicích. Kolemjdoucí žena na ně upozornila strážníky v neděli kolem půl desáté večer.

„Během dokumentace nálezu jízdního kola se na místo dostavil muž v doprovodu ženy. Dotyčný prohlásil, že kolo ležící na chodníku patří jemu. Když se strážníci rozhodli zkontrolovat jeho doklady, ukázalo se, že po tomto muži pátrá Policie ČR,“ popsala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci pak mladíka převezli na obvodní oddělení policie ve Čtyřech Dvorech. Odsud jej policisté eskortovali k soudci okresního soudu.

Neodpracované hodiny veřejně prospěšných prací automaticky přeměňuje soud v nepodmíněný trest odnětí svobody, Petr S. tak pravděpodobně skončí na několik měsíců ve vězení. Je ale možné, že tam nakonec pobude déle. Podle informací MF DNES je totiž ještě důvodně podezřelý z drogové trestné činnosti, konkrétně výroby a prodeje pervitinu.