Mladík lezl ve výšce 50 metrů po jeřábu, který staví IGY 2 v Českých...

Mladík lezl ve výšce 50 metrů po jeřábu, který staví IGY 2 v Českých Budějovicích.. | foto: Lukáš Marek, MF DNES

Muž v noci vyšplhal na jeřáb a procházel se ve výšce 50 metrů bez jištění

  • 14
Pořádnou porci adrenalinu asi vyhledával mladý muž, který o víkendu vylezl na jeřáb v Českých Budějovicích a procházel se v padesátimetrové výšce bez jakéhokoli jištění. Když slezl, chtěl utéct strážníkům, ale to se mu nepovedlo. Případ si převzala policie.

Událost se stala v noci z pátku na sobotu na staveništi nákupního centra IGY2. Ve čtvrt na jednu přijala oznámení městská policie a hlídka okamžitě vyrazila na místo.

Muž ve věku 22 let si vybral jeden ze tří jeřábů, které se nacházejí mezi ulicemi Pekárenská a Fráni Šrámka. I přes zákaz vstoupil na staveniště a začal šplhat nahoru. Poté se posadil téměř na konec ramene jeřábu ve výšce přibližně 50 metrů.

Bez rozrušení sestupoval dolů

„Ve chvíli, kdy kolegové dorazili k události, spatřili mladého muže, který začal bez jakýchkoliv známek rozrušení sestupovat dolů. Mladíka strážníci vyzvali, aby šel k východu ze staveniště, kde už čekala také hlídka Policie ČR,“ sdělil mluvčí českobudějovických strážníků David Štýfal.

Své jednání ovšem muž policistům vysvětlovat nehodlal a pokusil se z místa utéct. „Na výzvy nereagoval a pokračoval v útěku. Daleko však nedoběhl, po chvíli ho hlídka dostihla a zajistila,“ dodal Štýfal.

Celou událost si následně převzali policisté k dořešení. Věc už předali na magistrát Českých Budějovic, kde ji budou řešit jako přestupek za neuposlechnutí výzvy.