ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Sváček, MAFRA

Policisté už znají totožnost muže, kterého na Strakonicku srazilo auto

  • 8
Policisté týden pátrali po totožnosti muže, kterého za tmy srazil řidič na Strakonicku. Chodec, který střet nepřežil, má neobvyklé tetování a před nehodou navštívil čerpací stanici v Katovicích.

Nehoda se stala ve čtvrtek 24. listopadu po 22. hodině na silnici I/22 mezi obcemi Katovice a Strakonice.

U autobusové zastávky u osady Střela mladý řidič Škody Octavie jedoucí ve směru od Katovic na Strakonice srazil neosvětleného chodce v tmavém oblečení, který se pohyboval u pravé krajnice vozovky.

„Chodec srážku nepřežil. Alkohol i jiné návykové látky policisté u řidiče vyloučili orientační dechovou zkouškou a testem,“ uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policisté také začali pátrat po totožnosti chodce a zveřejnili snímky jeho tetování s egyptskými motivy. Zjistili ji až po týdnu pátrání.

„Díky spolupráci médií a veřejnosti se podařilo neznámého zemřelého muže z dopravní nehody ztotožnit a kontaktovat jeho rodinu,“ řekla Nováková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz