Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž družku bil. Pak ji topil a donutil, aby si ostříhala vlasy

  • 5
Až osmileté vězení hrozí muži, který od dubna do července týral svou družku, s níž žil spolu s jejími nezletilými dětmi v pronajatém bytě na Jindřichohradecku. Vše vyvrcholilo, když ji zbil páskem a topil ve vaně. Žena skončila v českobudějovické nemocnici.

Agresivní muž své chování stupňoval. Ženě opakovaně bezdůvodně sprostě nadával a často ji fackoval a bil pěstmi.

V pátek 10. července ji znovu bil pěstmi. Navíc ji začal kopat a přitom jí vyhrožoval zabitím. Dále ženu bil po celém těle i po hlavě svým koženým páskem s kovovou přezkou, který si vytáhl z kalhot.

„Pak přiložil své družce na krk špičku kuchyňského nože a tahal ji za vlasy. Přitom ženě řekl, že si je má ostříhat. Když to odmítla, tak jí přikázal, aby si klekla do vany s napuštěnou vodou, kde jí silou stlačil hlavu pod hladinu a držel ji tam několik sekund,“ popsala jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Následně ženu donutil, aby si sama ustřihla vlasy, které měla až do poloviny zad. Pak ji znovu přinutil, aby si klekla do vany s vodou. vyhrožoval jí zabitím a opět ji topil, až na chvíli ztratila vědomí.

Žena odnesla útok partnera četnými zraněními. Mimo jiné utrpěla i otřes mozku a po lékařském ošetření musela být převezena do nemocnice v Českých Budějovicích, kde byla hospitalizována.

Policisté ze Suchdola nad Lužnicí agresivního muže v pondělí zadrželi a umístili do cely, kde si převzal sdělení obvinění pro trestný čin týrání osoby žijící ve společném obydlí. Soud rozhodne o tom, zda muž půjde do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let odnětí svobody.