Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Muž a žena napadli exekutory, kteří sepisovali jejich majetek

  • 6
Potíže s policií teď má dvojice z Kaplice na Českokrumlovsku. Muž a žena totiž napadli dva exekutory, kteří u nich doma sepisovali majetek. Jeden z napadených úředníků se dokonce musel bránit slzným plynem. Útočníkům teď hrozí až čtyři roky vězení.

Incident mezi 55letou ženou, 28letým mužem a dvěma exekutory se odehrál na začátku dubna. Muž a žena u sebe doma napadli exekutory z Přerova. Nejprve se s nimi hádali, ale pak došlo i na rvačku.

"Muž bránil svůj majetek a tak exekutora chytil za oblečení a cloumal s ním tak silně, až oba muži spadli na pohovku. Toho využila žena, která se do rvačky také zapojila a úředníka začala bít pěstmi do zad. Exekutor nakonec musel pro svoji obranu použít slzný sprej," uvedla mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Ranám pěstí se ale nevyhnul ani druhý exekutor, když se snažil kolegu bránit, i on utržil ránu pěstí do obličeje. Napadání pak pokračovalo i ve chvíli, kdy se jeden z exekutorů snažil otevřít okno, aby odvětral slzný plyn, který použil na svoji obranu.

Muž, který exekutory napadl, pak nakonec sám zavolal záchrannou službu a na místo dorazila i policejní hlídka. Kriminalisté už muže a ženu obvinili z násilí proti úřední osobě. Hrozí jim až čtyři roky vězení.