Mladík odjížděl od čerpacích stanic bez placení ve stříbrném fordu.

Mladík odjížděl od čerpacích stanic bez placení ve stříbrném fordu. | foto: Policie ČR

Mladík, jenž ujel bez placení s pumpařem na kapotě, se přihlásil policii

  • 19
Policii se přihlásil mladík, který ujížděl bez placení od benzinových stanic na Benešovsku a Táborsku. V jednom případě dokonce „povozil“ na kapotě jednoho ze zaměstnanců pumpy, který se mu snažil v odjezdu zabránit.

Dvacetiletý mladík se policii přihlásil v pátek. Policie den předtím zveřejnila fotky i video, na kterém je mu vidět do obličeje, tak nechtěl čekat, až ho policisté vypátrají sami.

„Zatím víme o třech případech, ale bylo jich víc. Čekáme, jestli se přihlásí další poškození. Vyšetřování pokračuje,“ popsala policejní mluvčí Veronika Čermáková a doplnila, že muž s policií spolupracuje.

Mluvčí dodala, že muže policie v nejbližších dnech obviní. Za krádež mu hrozí až dva roky vězení. Přitíží mu incident z 30. června, kdy chtěl odjet bez placení od čerpací stanice u Mezna na dálnici D3. Tam se mu zaměstnanec benzinky pověsil na kapotu a snažil se ho zastavit.

Mladík ale zařadil zpátečku a s držícím se zaměstnancem na autě couval zhruba 30 metrů, dokud muž nespadl (psali jsme v článku Zaměstnanec benzinky se pověsil na kapotu auta. Řidič ujížděl bez placení).