Řidič se obcí Malé Nepodřice prohnal rychlostí 167 km/h.

Řidič se obcí Malé Nepodřice prohnal rychlostí 167 km/h. | foto: Policie ČR

Obcí na Písecku se šofér řítil stošedesátkou, nepřipoutaný a bez dokladů

  • 18
O téměř 120 kilometrů v hodině překročil devětadvacetiletý řidič maximální povolenou rychlost v obci. Jeho přestupek zaznamenala policejní hlídka v Malých Nepodřicích na Písecku, kudy se motorista řítil rychlostí 167 km/h. Navíc nebyl připoutaný, neměl u sebe řidičský průkaz a u auta nebylo zaplacené povinné ručení. Nyní mladíka čeká pokuta a zákaz řízení.

Písečtí dopravní policisté dohlíželi v sobotu odpoledne na provoz v Malých Nepodřicích. Mimo jiné měřili rychlost. Rovná silnice v obci může svádět k překročení povolené padesátky.

„Krátce po 15. hodině jel obcí řidič, který si silnici zřejmě spletl se závodním okruhem. Na obrazovce radaru policisté viděli rychlost 167 km/h a to v místě, kde je povolených maximálně 50 kilometrů v hodině,“ uvedla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Policisté vůz zastavili a divili se dál. Za volantem osobního automobilu značky Audi seděl devětadvacetiletý motorista, který nebyl připoutaný. Neměl u sebe řidičský průkaz ani zelenou kartu, protože auto nemělo zaplacené povinné ručení. Muž vezl dva spolujezdce.

„Dopravní policisté řidiči zakázali další jízdu a případ po zpracování předají správnímu orgánu k dalšímu projednání. Za takové porušení předpisů obecně hrozí několikatisícová pokuta a zákaz řízení až na jeden rok,“ dodala mluvčí.

Malé Nepodřice leží na silnici spojující Písek a Strakonice.

Malé Nepodřice leží na silnici spojující Písek a Strakonice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz