Podvodník nabízel lidem elektrokola. I když někdo zaplatil zálohu, žádné

Podvodník nabízel lidem elektrokola. I když někdo zaplatil zálohu, žádné nedostal. (ilustrační snímek) | foto: MF DNES

Obchodník podváděl při prodeji elektrokol. Škoda je skoro sedm milionů

  • 8
Z obchodníka, který nabízel elektrokola, se vyklubal podvodník. Muž z Českých Budějovic obral o značné částky minimálně deset lidí a policisté nyní pátrají po dalších. Způsobil škodu za téměř sedm milionů korun.

"Již v říjnu loňského roku dostala policie informace o případu, ve kterém figuroval zmíněný podnikatel. Muž od března 2010 do října 2011 podvodným způsobem vylákal finanční prostředky nejméně od deseti osob. Důvěřivým lidem tvrdil, že zapůjčené peníze použije jako vklad do svého podnikání. Přitom věděl, že je v tak špatné finanční situaci, že nebude moci získané finance v dohodnutých termínech vrátit," sdělila jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová..

V některých případech měl peníze použít jako zálohy na zakoupení zmíněných elektrokol, k těm už se ale někteří zákazníci nedostali a stejně tak ani k penězům.

Marně ho pak někteří lidé hledali například v prodejně, kterou měl v nákupním centru Géčko v Českých Budějovicích. "V únoru letošního roku s ním byla ukončena smlouva," doplnila Sabina Kubová z oddělení marketingu nákupního centra.

Policisté se v tomto případu obrací na občany s novou výzvou.

"Pokud od vás tento muž podvodným způsobem vylákal peníze a dosud jste s policií nekomunikovali, neváhejte a obraťte se na linku 158 nebo přímo na kriminalisty na telefonním čísle 974 224 463 nebo 974 224 429," doplnila Štěpánka Uhlířová.