Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Lékař osahával a líbal pacientku, policie ho viní z pokusu o znásilnění

  • 34
Obyčejná návštěva lékaře se pro ženu z Písecka změnila v boj. Doktor ji podle dosavadního vyšetřování začal osahávat a líbat. Pacientce se naštěstí podařilo ubránit a utéct z ordinace. Muž si již převzal sdělení obvinění z pokusu o znásilnění.

Na vyšetření k doktorovi z Písecka vyrazila mladá žena v druhé polovině května letošního roku. Místo běžné prohlídky se však lékař po chvíli pustil do mnohem intimnějších záležitostí.

„V průběhu vyšetření lékař začal pacientku osahávat a líbat po těle. Žena se snažila muže odstrčit a odejít, on ji však uchopil a zalehl na lékařském lůžku. Žena se bránila verbálně i fyzicky, podařilo se jí tak lékaře odstrčit a dostat se z ordinace ven,“ popsala písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Žena vše oznámila na policii a písečtí kriminalisté tak začali prověřovat, zdali se stala obětí pokusu znásilnění. Vyšetřovatel pak po vyhodnocení všech poznatků, informací a stop proti muži zahájil trestní stíhání.

Podařilo se například zjistit, že se lékař sice prozatím nikdy neodhodlal zajít tak daleko, ale v minulosti už měl mít obdobné potíže s jinými pacientkami.

Vyšetřování případu dále pokračuje, nicméně doktor už si převzal obvinění a v případě odsouzení mu hrozí vězení na dva roky až deset let.