ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Z přepadení seniorky v domě viní recidivistu, ve Vodňanech loupil dvakrát

  • 2
Muž, který podle policistů ve Vodňanech oloupil a zranil seniorku v domě, je ve vazbě. Šestatřicetiletý cizinec přicestoval do Česka v květnu za prací a podle informací MF DNES je z Balkánu. Ve městě spáchal dokonce dvě loupeže. Hrozí mu desetileté vězení.

„Kriminalisté na případu od samého začátku intenzivně pracovali. Našli stopu, která se potvrdila jako správná. Pachatel měl na svědomí i loupež ze 13. června, kdy hodinu před půlnocí přepadl v ulici Zeyerovy sady ve Vodňanech jednapadesátiletého muže. Udeřil ho zezadu do hlavy a odcizil mu řetízek z nerezové oceli, mobilní telefon, platební kartu, doklady a finanční hotovost,“ sdělila policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

O den později zaútočil na seniorku. „Zpráva o loupežném přepadení starší paní se městem šířila jako lavina a strach z neznámého násilníka také. K události došlo ve Vodňanech v neděli 14. června krátce před půlnocí,“ popsala Nováková.

Šestatřicetiletý muž přelezl plot, rozbil okno do verandy, vykopl uzamčené dveře a vnikl do bytu. Na ženu zaútočil a okradl ji o několik tisíc korun. Podle informací MF DNES ji pachatel také znásilnil, což policie nepotvrdila. Seniorka skončila v nemocnici.

Cizinec podle policie přicestoval do Česka za prací koncem května. Podle informací MF DNES je původem z Balkánu. V minulosti byl v zahraničí odsouzen za násilnou trestnou činnost. 

„Za loupeže spáchané ve Vodňanech skončil v cele a je obviněný ze zločinu loupeže, přečinu ublížení na zdraví, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušení domovní svobody. Policisté podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten soud přijal,“ dodala policejní mluvčí. Nyní muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.