U nehody zasahovali i profesionální hasiči z Jindřichova Hradce.

U nehody zasahovali i profesionální hasiči z Jindřichova Hradce. | foto: HZS Jihočeského kraje

Řidič u Jindřichova Hradce nedal přednost dodávce, střet nepřežil

  • 8
Tragická nehoda se ráno stala na okraji Jindřichova Hradce. Šedesátiletý řidič škodovky tam nedal přednost dodávce. Muž v osobní voze byl na místě mrtvý, šofér dodávky skončil v nemocnici.

Nehoda se stala v šest hodin na křižovatce Václavské ulice a hlavního tahu od Českých Budějovic.

„Řidič vozidla značky Škoda Rapid nedal pravděpodobně při vyjíždění z vedlejší ulice přednost dodávce, která jela po hlavní silnici a došlo ke střetu,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

K nehodě vyjely dvě posádky záchranné služby. „Po ošetření záchranáři transportovali jednoho lehce zraněného pacienta do nemocnice. Druhý účastník nehody utrpěl závažná zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Záchranáři mu již nemohli pomoci,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Řidiče rapidu zůstal ve voze zaklíněný, záchranářům proto pomáhali i přivolaní hasiči. „Ti pak zajistili havarované vozy protipožárním opatřením a zasypali vyteklé provozní látky na silnici sorbentem,“ doplnila mluvčí hasičů Vendula Matějů. 

Frekventovaná silnice byla zavřená do desáté hodiny. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun. Nehodu budou dál vyšetřovat jindřichohradečtí policisté.

Od začátku roku zemřeli na jihočeských silnicích už čtyři lidé. Poslední tragická nehoda se stala o víkendu na Krumlovsku, kde řidič nepřežil náraz do stromu.

Nehoda se stala na okraji Jindřichova Hradce.

Nehoda se stala na okraji Jindřichova Hradce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz