Sedm zraněných si vyžádala hromadná nehoda u Čejkovic na Českobudějovicku (15....

Sedm zraněných si vyžádala hromadná nehoda u Čejkovic na Českobudějovicku (15. května 2021) | foto: ZZS Jihočeského kraje

Na Českobudějovicku se srazila čtyři auta, sedm zraněných

  • 11
Tři pozemní posádky záchranářů a vrtulník zasahovaly v sobotu odpoledne u hromadné dopravní nehody čtyř osobních aut v Čejkovicích na Českobudějovicku. Na místě bylo sedm zraněných, silnice byla uzavřena.

Nehoda čtyř osobních aut se stala v sobotu odpoledne na silnici I/20, což je hlavní tah z Českých Budějovic na Písek.

Kvůli vyššímu počtu poraněných záchranáři na místo vyslali čtyři pozemní posádky a vrtulník. Nakonec se ukázalo, že z hromadného karambolu jeho účastníci vyvázli jen s lehčími zraněními a vrtulník nakonec zasahovat nemusel.

„Z místa záchranáři museli transportovat sedm účastníků nehody: čtyři pro utrpěná zranění převážně lehčího charakteru, tři osoby pro nutnost observace stavu a dalšího vyšetření,“ popsala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

U nehody zasahovaly také jednotky profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné.

„ Hasiči průzkumem zjistili, že dvě auta jsou přibližně 50 metrů od zbývajících dvou. Velitel zásahu proto místo zásahu rozdělil na dva úseky. Na prvním pracovaly osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny Scania, na druhém pak osádka cisterny Tatra,“ upřesnila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Proč k nehodě došlo, vyšetřují policisté. Podle jejich mluvčí Lenky Krausové ale ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu.

Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na půl milionu korun. Krausová také podotkla, že zraněno nebylo sedm, ale osm účastníků události.

Silnice byla kvůli vyšetřování a odklízení následků do 16:00 neprůjezdná a auta musela na objízdné trasy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz