Řada restaurací v nouzovém stavu vydává jídla alespoň skrze okénka. Stejně tak...

Řada restaurací v nouzovém stavu vydává jídla alespoň skrze okénka. Stejně tak jako hostinec U Černého koníčka v Českých Budějovicích, kde přes okénko obsluhuje zákazníka servírka Jana Krejčová (na snímku). | foto: Petr Lundák, MF DNES

Hospody a restaurace tratí stovky tisíc měsíčně, zaměstnance se snaží udržet

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Průzkum MF DNES v restauracích a kavárnách: prodávají přes okénka, ztrácí statisíce korun, ale své lidi chtějí majitelé hospod a dalších zařízení udržet. Některým se daří prodávat desítky obědů denně do krabiček, další prodávají pivo do PET lahví. Takto jsou však schopní vydržet maximálně dva měsíce.

Ruce v gumových rukavicích se vynoří z provizorního okénka, drží balíček, z něhož něco voní. „Řízek s bramborem,“ zní z útrob restaurace, kde stojí servírka s rouškou. Jeden ze tří zákazníků přistoupí, zaplatí a odchází.

Další dva před hostincem v českobudějovické Žižkově třídě vzorně čekají na svou porci.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se