ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Dva narkomani vytáhli na ochranku v nemocnici jehlu. Muž je složil k zemi

  • 71
Jen velmi krátká chvíle stačila muži z ochranky k tomu, aby v nemocnici v Českých Budějovicích uklidnil dva výtržníky. Ve vstupní hale se nejdříve chovali nevhodně a pak zaútočili. Ač byl muž o poznání starší, dvojici okamžitě zpacifikoval a poté předal policistům.

Dvojice přišla do vstupní haly budějovické nemocnice ve středu ráno. Muži ve věku 40 a 36 let se dostali do konfliktu se členem ochranky.

„Začali verbálně napadat staršího muže, který tam vykonával ostrahu objektu. Při nadávkách navíc mladší z útočníků vytáhl injekční jehlu s odkrytým hrotem a rozmáchl se proti tělu pracovníka ochranky,“ popsal jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Už brzy zřejmě svého jednání hluboce litovali. Člen ochranky nezaváhal ani vteřinu a útok bez větších potíží odrazil i díky tomu, že se věnuje bojovým sportům. Agresory zpacifikoval, zavolal na policii a dvojici výtečníků předal hlídce, která po chvíli dorazila.

„Muži si poté vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví formou spolupachatelství,“ doplnil Bajcura. Oběma hrozí až dva roky odnětí svobody. Pro budějovické policisty jsou to známé tváře, oba jsou narkomani a bezdomovci.