Diskuze

Památkáři prohráli, místo fary bude parkoviště. Teď se mají bourat mosty

V Dolních Slověnicích na Českobudějovicku bourají faru, odpor odborníků nepomohl. Místo ní se má stavět parkoviště. Ochránci památek se snaží opodál zachránit další stavbu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Hm. Něco zbourat je jednoduché. Ale naopak to pěkně opravit a najít jiné řešení to už chce zapojit mozek a to zřejmě konšelé v Lišově neumí. Místní lidé by je měli u voleb vypráskat.

3 0
možnosti
AL

Holt když ji místní nedokážou oživit tím, že by chodili do kostela ana faru, tak ať ji nemají. Co je na tom těžkého k pochopení. Kde je farnsot živá, tam se fary nebourají.

0 1
možnosti
KP

Proc si nekdo z tech chytrousu tu faru nekoupil? Zaplatit nekolik milionu za takovy historicky skvost by bylo zadarmo.

2 1
možnosti
VZ

Rázu vesnice to jistě pomůže, ještě to chce nějaký supermarket ze sklobetonu. Doprostřed náměstíčka pak plechovou boudu na hotdogy. Možná to parkoviště má pro obec nějaký zásadní přínos, ale starosta to zapoměl uvést. Takhle to vypadá, že jen byla využita možnost sáhnout si na dotace a postavit si pomníček...

11 2
možnosti
LL

Bolševik tu devastaci nazýval "pokrok" dnes tomu říkají "rozvoj". Vychází to na stejno...

13 3
možnosti
TT

To nemá s bolševismem společného naprosto nic, sorry jako.

0 0
možnosti
Foto

J79i87ř34í 38K81a57r91b45a84n

25. 11. 2020 19:51

V Dolních Slověnicích to teď bude krásné, bude to jistě nádherné parkoviště. Určitě se přijedu podívat ... ;-D

13 2
možnosti
RV

Co to je, výroční odveta za Bílou Horu? Zničíme barokní ráz jihočeských obcí? Na co v takové díře asi potřebují parkplac, když tam má každý před barákem místa na povoz s dvojspřežím. Kolik je tam asi nehod ročně? :-)

12 2
možnosti

To parkoviště je evidentně plánováno pro návštěvníky přilehlého hřbitova.

0 0
možnosti
TT

Pro točení volantem uděláme vše!!

4 0
možnosti
MN

Tohle se dělá právě naopak pro netočení

0 0
možnosti
PD

No musím uznat, že nějakou zvláštní hodnotu, co je třeba chránit, tam nevidím. U nás je to vůbec divné. Protože ochrana je jedině všechno nebo nic, bourat nebo udržovat technologiemi z doby výstavby. Necháváme stavby pustnout a pak ječíme, když dojde na demolici. Co kdybychom absolutně chránili jen to nejvýznamnější a u zbytku chránili spíš ten ráz? Ať to vypadá přiměřeně místu, ve městech ať to drží linii s okolní výstavbou, ale stavební technologie ať jsou z 21. století, původní ať musí zůstat jen to, co má smysl. Pokud má fara a mosty hodnotu krajinářskou (protože stavební hodmotu nemají), mohlo by povolení vyžadovat zachování rázu, faru klidně zbourat, ale postavit zde jinou stavbu, klidně menší, aby bylo místo na křižovatku, ale stejného charakteru.

0 3
možnosti
TT

Faru nechalo zchátrat biskupství. Asi tam chodí málo perspektivních ovcí do kostela.

1 6
možnosti
Foto

Dvěstě roků je v Čechách pro nějakou spíše užitkovou stavbu bez nějaké architektonické atrakce opravdu skoro nic. Pokud ten užitek už není, budovu se nevyužívá, pak je opravdu lépe takové místo zasvětit momentálním potřebám obce.

Zda to je zrovna parkoviště, to musí vědět konšelé. Možná má ta obec i jiné, kulturnější použití, ale to je její a ne naše věc.

2 6
možnosti