(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leo Nikolaev pro iDNES.cz

Batole se toulalo městem. Uteklo sestře, která hlídala deset sourozenců

  • 84
Ulicemi Českých Budějovic se minulý týden potuloval vystrašený tříletý chlapeček. Plačícího dítěte si všimli kolemjdoucí, kteří přivolali strážníky. Ti zjistili, že hocha měla hlídat jeho třináctiletá sestra. Ta měla na starost celkem deset sourozenců.

Incident se odehrál minulou středu odpoledne ve čtvrti Pětidomí. Místní obyvatelé si na ulici všimli osamoceného malého chlapce.

„Ve dvě hodiny odpoledne přijalo operační středisko městské policie oznámení o malém plačícím chlapci v Sámově ulici, který byl zcela bez dozoru dospělé osoby,“ sdělil mluvčí českobudějovických strážníků David Štýfal.

Na místo vyjela hlídka, která zjistila, že se jedná o přibližně tříletého chlapce. „Hoch se po chvilce uklidnil a prozradil své jméno. Kde bydlí, ovšem nevěděl. O chvilku později ke strážníkům přišla skupinka pěti dalších dětí, která uvedla, že je to jejich bratr,“ popsal Štýfal.

Strážníci doprovodili děti do místa jejich bydliště, kde se hlídce přihlásila třináctiletá dívka. Uvedla, že rodiče šli vyřizovat nějaké záležitosti na úřady a že ona zatím měla hlídat svých deset sourozenců.

„Strážníkům se podařilo získat nacionále rodičů, událost předáme odboru sociální péče českobudějovického magistrátu k dořešení,“ dodal Štýfal.


Témata: Jihočeský kraj