Tragická nehoda cyklisty u Hluboké u Borovan. (23. října 2021) | foto: Policie ČR

Cyklista narazil do betonové zábrany, zraněním na místě podlehl

  • 60
Českobudějovičtí policisté vyšetřují od sobotních nočních hodin dopravní nehodu, při které došlo k úmrtí cyklisty. Ten při jízdě na elektrokole narazil do betonové zábrany u silnice před vjezdem do obce Hluboká u Borovan. Zraněním na místě podlehl.

Po půl čtvrté ráno zavolal na tísňovou linku náhodný svědek, který oznámil, že u jízdního kola na silnici našel tělo bezvládného muže.

Poté, co policisté přijeli na místo činu, zjistili, že muž (ročník 1951) jel ve směru od obce Jílovice na Hlubokou u Borovan. Při jízdě měl na kole zařazen nejvyšší stupeň a pravděpodobně narazil do betonového hranolu na travnaté ploše u rodinného domu.

Kromě toho, že neměl cyklistickou helmu, pravděpodobně také nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem elektrokola.

Podle koronera přivolaného na místo činu byl příčinou úmrtí nejspíš úraz hlavy. Tento fakt bude ověřen po nařízené pitvě.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Borovany