Zloděj měl u sebe miliony korun schované pouze v igelitové tašce. | foto: Policie ČR

Milionové úspory sebral zloděj, radoval se z nich jen pár hodin

  • 41
Několik milionů korun ukradl zloděj, který se vloupal do rodinného domu ve Včelné na Českobudějovicku. Nakonec se ukázalo, že peníze sebral známý muže, který si je celý život spořil. Kriminalisté jej za pár hodin dopadli a miliony se vrátily majiteli.

O rychlém dopadení pachatele informovali policisté na webu v neděli s tím, že krádež se stala již před týdnem. 

„Zloděj se vloupal do jednoho z domů ve Včelné a tam odcizil uschovaných několik milionů korun. Případ měl ale velmi rychlý spád a odcizené peníze se majiteli vrátily do několika hodin od oznámení případu kriminalistům,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Majitel milionů totiž tušil, kdo mu je asi mohl vzít. „Pachatel a poškozený se znali z dávné minulosti, dokonce bylo možné, že podezřelý patřil do okruhu lidí, kteří věděli, kam si okradený muž své životní úspory schovává,“ uvedla Krausová.

Jeho podezření se nakonec potvrdilo. „Rychlost, taktika, profesionálnost a výborná komunikace v tomto případě zajistily, že podezřelý stál pár hodin po oznámení vloupání před kriminalisty i s taškou plnou peněz. Ty se vrátily jejich majiteli,“ popsala mluvčí. 

Zloděje už policisté obvinili ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, stíhaný je na svobodě. 

Jak upozorňuje mluvčí, trest může dostat vyšší, protože se do domu vloupal v době nouzového stavu.

Včelná

Včelná

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz