Mladík zemřel po pádu z okna střední školy, patrně spáchal sebevraždu

  • 28
Po pádu z okna střední školy v Českých Budějovicích dnes v nemocnici zemřel mladý muž. Podle policie pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Tragédie se stala dnes ráno. „Mohu potvrdit, že v Českých Budějovicích došlo k pádu mladého muže z okna budovy. Pravděpodobně šlo o sebevražedné jednání,“ informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Věk mladého muže neupřesnila.

U Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Dukelské ulici byli ráno policisté i záchranáři, kteří zraněného převezli do nemocnice.

Krajská záchranná služba dopoledne potvrdila, že v ranních hodinách zasahovaly dvě posádky u mladého muže po pádu z výšky.

„Muž utrpěl mnohočetná poranění a během poskytování přednemocniční neodkladné péče u něj začaly selhávat základní životní funkce. Záchranáři vynaložili veškeré resuscitační úsilí. V kritickém stavu byl pacient transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Českých Budějovicích, kde následně svým vážným zraněním podlehl,“ sdělila mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

„Ráno jsme o tom slyšeli. Nebyl to maturant, ale byl to úspěšný a oblíbený kluk, tak za tím muselo být něco jiného. Byli jsme v šoku, v den maturity to nebylo příjemné,“ přiznali studenti, kteří dnes zkoušku úspěšně složili.

„Byla to nešťastná náhoda a více vám neřeknu,“ uvedl ředitel střední školy Jaroslav Koreš pro Deník, který s informací o tragédii přišel.

Policie ani škola oficiálně nepotvrdily, že zemřelý mladík byl žákem zmíněné průmyslovky. Deník ale uvedl, že podle studentů šlo o chlapce ze 3. ročníku.