Zimní stadion v Českých Budějovicích nese název Budvar aréna už 15 let.

Zimní stadion v Českých Budějovicích nese název Budvar aréna už 15 let. | foto: MAFRA

Název Budvar aréna zůstane zimnímu stadionu v Budějovicích nejméně rok

  • 3
I v nadcházející sezoně zůstane zimnímu stadionu v Českých Budějovicích název Budvar aréna. Vedení města, které je jejím vlastníkem, se dohodlo se zástupci pivovaru na prodloužení stávající smlouvy o názvu areálu o jeden rok.

„Rada schválila dodatek a podmínky zůstávají v podstatě stejné,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO).

Současná smlouva měla platnost do konce května. Budvar městu za název platí dva miliony korun ročně a ani to se měnit nebude.

„Nemohli jsme spolupráci uzavřít na delší dobu. Pokud by se hokejistům podařilo v příští sezoně postoupit do extraligy, tak to úplně mění situaci. Takhle bude mít nová politická reprezentace možnost za rok vyjednávat podle toho, jak na tom hokej v Budějovicích bude,“ vysvětlil Svoboda.

Radnice si nechala prostřednictvím své správy sportovních zařízení udělat průzkum, kolik se za názvy podobných arén platí v dalších městech v republice. Vyšlo z toho, že se sumy pohybují mezi jedním až pěti miliony korun.

Ve chvíli, kdy by se v Budějovicích hrála extraliga, bude radnice pravděpodobně požadovat vyšší sumu než dva miliony, protože by název stadionu byl marketingově zajímavější.

Na druhé straně je jméno arény spojené i s čepováním piva na stadionu, takže by bylo nutné řešit výjimku, protože při extraligových zápasech se oficiálně prodává Radegast a výjimka pro prodej jiného piva vyjde na 13 milionů korun. Není tak vyloučeno, že by se v případě postupu název arény změnil.