Zloděj vyhodil v Dolním Dvořišti do povětří bankomat (23. března 2018). | foto: Policie ČR

Zloděj nechal v Dolním Dvořišti vybouchnout bankomat. S penězi zmizel

  • 7
S pomocí trhaviny se zloděj dostal k penězům uloženým v bankomatu v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Kromě přístroje na peníze výbuch poškodil i okna, dveře a přístřešek před domem. Policie po pachatelích pátrá, kolik peněz ukradli, neupřesnila.

Vloupání do bankomatu u budovy stomatologické kliniky se odehrálo kolem páteční jedné hodiny v noci.

„Po příjezdu policisté ohledáním místa a od svědků zjistili, že došlo k výbuchu bankomatu a následnému odcizení peněz neznámým pachatelem či pachateli,“ upřesnila mluvčí policie Lenka Pokorná.

Kolik peněz zloději ukořistili, policisté neupřesnili. Kromě samotného přístroje však výbuch poničil i okna, dveře a ostatní vybavení přilehlého domu. Kusy přístřešku stojícího před budovou odletěly až do silnice.

Českokrumlovští policisté nyní žádají případné svědky, kteří projížděli v době od tři čtvrtě na jednu do čtvrt na dvě přes hraniční přechod Dolní Dvořiště nebo se tou dobou pohybovali kolem zubní kliniky, o poskytnutí informací. Případ řeší jako krádež a poškození cizí věci.

„Pokud si někdo všiml podezřelých lidí či vozidel v blízkosti bankomatu, popřípadě má ve svém vozidle kameru a mohl by kriminalistům poskytnout záznam z inkriminované doby, ať se přihlásí na čísle 602 626 820, případně policejní lince 158,“ požádala Pokorná.