Řidič Škody Fabie havaroval mezi obcemi Cep a Majdalena. Místo nehody opustit a zůstává nezvěstný. | foto: Policie ČR

Muže, který zmizel od nehody, po několika dnech našli. Byl i na pohovoru

  • 5
Čtyři dny pátrali policisté po mladém muži, jehož auto nalezli havarované bez řidiče. Po výzvách ho ve čtvrtek poznali lidé na nádraží v Třeboni na Jindřichohradecku. Nebyl zraněný, po výslechu ho policisté pustili domů.

„Ve čtvrtek dopoledne se na základě několikadenní pátrací akce desítek policistů a dobrovolníků podařilo vypátrat pohřešovaného pětadvacetiletého muže. Toho poznali lidé na vlakové zastávce v Třeboni, kde ho následně zajistili policisté a převezli na obvodní oddělení,“ informuje mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Jak mluvčí sdělil, nezvěstný šofér se po nehodě údajně pohyboval na hranici Jihočeského kraje a kraje Vysočina.

„Ozvali se z Pelhřimova, že byl na nějakém pohovoru, a poté se našel v Třeboni,“ uvedl bratr muže z Jindřichohradecka pro TV Prima.

Policisté hledaného zadrželi na nádraží v Třeboni a vyslechli na služebně. Nebyl po nehodě nijak viditelně zraněný. Pak ho pustili domů. Jak mladík svoje jednání vysvětlil, policejní mluvčí odmítl sdělit.

Městský úřad v Třeboni nyní bude řešit jeho autonehodu jako přestupek a rozhodne o sankci.

Policisté nalezli havarovanou Škodu Fabia v pondělí ráno mezi obcemi Cep a Majdalena na rozcestí U Červeného kříže.

Vůz vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do několika stromů. Jeden ze stromů náraz přerazil a strom spadl přes silnici. Auto skončilo v pravém příkopu. Řidič vrak opustil.

Den předtím oznámil mladý muž rodičům, že jede autem do Suchdola nad Lužnicí, odkud bude vlakem pokračovat za kamarádem do Třeboně. Po nehodě ale v Třeboni nebyl a nikdo čtyři dny nevěděl, kde se nachází.

V dalších dnech ho neúspěšně hledali policisté i dobrovolníci, do akce povolali i vrtulník.