Auto skončilo v poli poblíž obce Rybova Lhota na Táborsku. | foto: Policie ČR

Řidič utekl od havarovaného auta. Převrátil ho přes střechu do pole

  • 0
Kdo skončil s autem v poli? To je otázka, na kterou teď hledají odpověď táborští policisté. Na havarovanou stříbrnou Škodu Fabii combi je upozornil řidič projíždějící kolem. Nehoda se stal ve středu před půl jedenáctou večer na Táborsku zhruba kilometr před obcí Rybova Lhota ve směru od obce Klenovice.

Vůz se zřejmě několikrát přetočil přes střechu a zůstal stát v poli vedle silnice. Řidiče, případně další spolujezdce, policisté na místě ani okolí nehody nenašli. Nepomohl ani psovod se služebním psem.

„V podobných případech je šetření intenzivnější. Řidič totiž může v šoku od vozidla odejít a být někde opodál v ohrožení života,“ uvedl mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Auto skončilo v poli poblíž obce Rybova Lhota na Táborsku.

Stejně tak mohl posádku fabie z místa někdo odvézt.

„Žádáme proto každého, kdo by měl k uvedené havárii, k totožnosti řidiče, případné posádce, stejně jako k předchozímu výskytu tohoto vozidla informace, aby je sdělil táborským policistům na jejich služebně, na telefonní lince 974 238 250, případně na lince 158,“ vyzval svědky mluvčí Doubek.

Vůz s registrační značkou 3AF 6551 nebyl v pátrání policie kvůli případné krádeži. „Má pražskou poznávací značku. Snažíme se proto kontaktovat majitele a zjisti více o řidiči,“ dodal Doubek.