Momentka z utkání mezi hokejisty Motoru České Budějovice (v modrém) a

Momentka z utkání mezi hokejisty Motoru České Budějovice (v modrém) a jihlavskou Duklou. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Hokejisté i volejbalisté Českých Budějovic dnes hrají doma

  • 0
V Budvar aréně začíná dnes v 17.30 hodin prvoligový zápas Motoru proti Třebíči. Od 20 hodin pak přivítá Jihostroj Benátky nad Jizerou.

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje mají start extraligy za sebou. Ve čtvrtek porazili domácí Brno 3:1 a dnes je čeká první extraligové utkání před vlastním publikem.

„Nebylo to snadné utkání, ani jsme ho nečekali. Těžko se zde vyhrává. Spoléhali na tvrdý servis, ten jim v jednom setu chodil, takže ho vyhráli. Nakonec těch chyb ale bylo moc. Určitě jsem s výsledkem spokojený, první zápasy nebývají jednoduché,“ zhodnotil první letošní souboj s Brnem kouč Jihostroje Jan Svoboda.

Do Budějovic přijedou Benátky nad Jizerou, začíná se před televizními kamerami až ve 20 hodin.

„Bude to pro nás známý soupeř, se kterým jsme v minulé sezoně odehráli čtyři zápasy na začátku play-off. Myslím si, že letos ale budou Benátky silnějším týmem a více kousavějším. Přišel k nim Radek Motys, kterého tady všichno dobře znají, a jejich tradiční útočnou silnou zbraní jsou sourozenci Nesvačilové,“ dodal Svoboda.

Benátky na úvod soutěže prohrály doma s novým týmem Karlovarsko 2:3. Jihostroji bude chybět smečař Tomáš Fila, který má pořád zraněnou levou ruku.

O dvě a půl hodiny před volejbalovým zápasem začne v Budvar aréně hokejový duel. Budějovický Motor od 17.30 hodin hostí Třebíč, druhý tým tabulky. Motor je na sedmém místě. Původně se s Třebíčí mělo hrát už v sobotu, ale utkání bylo odložené.

„Měli jsme dva náročné zápasy venku, takže nám teď delší volno asi přišlo vhod. I když to budeme mít tento týden těžší, tak jsme si aspoň odpočinuli a zranění či nemocní hráči měli čas na léčbu,“ řekl asistent trenéra Radek Bělohlav.

I tak musí trenéři oželet některá jména. „Sestava bude prakticky stejná, až na to, že Ján Mucha ještě nemůže naskočit. Ale na druhou stranu je dobrá zpráva, že na soupisku se po delší době vrací Jiří Bárta,“ uvedl Bělohlav

Na domácím ledě se hokejistům Motoru daří. Ze sedmi zápasů vyhrály České Budějovice pětkrát, jednou pak na nájezdy.

„Nechtěl bych to zakřiknout, ale se silnými soupeři hrajeme dobré zápasy, takže my i proti Třebíči musíme doma hrát zase na body,“ doplnil asistent trenéra. V Třebíči na začátku prvoligové sezony prohrál Motor 3:5.

V závěru týdne, konkrétně v pátek od 18 hodin, bude lákat na atraktivní zápas fotbalovové Dynamo. Na Střelecký ostrov přijede pražská Slavie, která má aktuálně jen o dva body více, než Jihočeši. Pražané jsou devátí se 13 body, Dynamu patří 13. příčka tabulky.