Českobudějovický Rostislav Martynek (v červeném) se snaží dostat k doražce před

Českobudějovický Rostislav Martynek (v červeném) se snaží dostat k doražce před plzeňským gólmanem Adamem Svobodou. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Po nervózním duelu jsou hokejisté Českých Budějovic v čele extraligy

  • 0
Nervozita v utkání hokejové extraligy České Budějovice - Plzeň (2:3 po prodloužení) byla patrná. Hráči na ledě se drželi, tam problém nebyl. Horší to bylo mezi střídačkami, kde se zlobil kouč hostů Marian Jelínek na sportovního manažera domácích Josefa Zajíce.

"Jděte na tribunu nebo někam. Co si tady povídáte s hráčema? Co to je? Jsme hobby, nebo co?" zaznamenal zvukový mikrofon televize slova plzeňského kouče, který v minulosti proslul svou vyrovnaností a svým racionálním přístupem ke všemu kolem hokeje.

Gulaš oslavy nevnímal

Utkání mělo úroveň. Hosté nebyli ti, co by nemohli být nespokojení. Nakonec získali dva body a to je v hale klubu, který vede a šest zápasů předtím vyhrál, úspěch.

"Domácí byli v první třetině lepší, měli lepší pohyb," hodnotil zápas asistent trenéra Jelínka Milan Razým. Uznal sportovně, že Mountfield si bod zasloužil. "My jsme k vítězství byli blízko a myslím si, že jsme spravedlivě získali druhý bod."

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 100 tisíc a další prémie

"Zápas se divákům určitě líbil," uvedl kouč domácích František Výborný. "Plzeň hrála zkušeně na brejky," doplnil. "My jsme většinou branku netrefili a na Adama Svobodu toho tolik nešlo."

Gól na 2:2 dával Pavel Kašpařík. "Byl jsem tam taky, ale střílel on. Je ale úplně jedno, kdo to dával," řekl Milan Gulaš. "I když jsme nevybojovali ještě jeden bod. Jsme moc rádi, že jsme tohle zvládli."

Když Gulaše v hale všichni oslavovali jako střelce, nevnímal to. "Nijak mi to nepřišlo. Gól dal Pavel Kašpařík a radovali jsme se z něj všichni."

Co kdyby gól měl být připsaný Milanu Gulašovi? "Od toho jsou tam čároví rozhodčí, aby to napravili. A taky to napravili." Gulašovi zůstal gól na 1:2. Dostal přesnou přihrávku před branku od Ptáčka a jen lehce objel brankáře Svobodu a zasunul kotouč do branky.

Tým má po dnu volna další program. v úterý už zase trénuje. V pátek bude hrát ve Vídni s Jokeritem Helsinky ve čtvrtfinále Evropské trofeje. "Zahrát si proti Jokeritu je bezvadný. A proč nezkusit postoupit?" zeptal se Milan Gulaš. "Určitě tam ten zápas nepojedeme vypustit."