Vukadin Vukadinovič

Vukadin Vukadinovič | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Jsem rozčarovaný, zlobil se kouč Sezimova Ústí po prohře s posledním

  • 0
Druholigoví fotbalisté Spartaku MAS Sezimovo Ústí prohráli doma nečekaně s Hlučínem 0:1. Hlučín je v tabulce s velkou ztrátou poslední a nejspíš sestoupí. Hráči ze střídačky domácího Spartaku však tentokrát nedokázali nahradit zraněné Macha a Kostečku.

Měly to být povinné tři body pro Spartak. Místo nich si Jihočeši pohoršili a ve středu tabulky ve druhé lize klesli na 9.místo.

"Z našeho výkonu jsem rozčarovaný. Hráči si mysleli, že Hlučín tady body nechá," uvedl po utkání zklamaný trenér Spartaku Sezimovo Ústí Luboš Zákostelský. "Přitom jsem je upozorňoval, že Hlučín porazil první Duklu." "Bohužel, pro hráče to nebylo dostatečné varování," pokračoval. "Chtěl jsem, aby hráli zodpovědně a důrazně. Stal se pravý opak."

Spartak měl v utkání převahu. Do pokutového území Hlučína šlo hodně centrů a přihrávek. Tam ale nebyl nikdo z domácích fotbalistů, kdy by dokázal akci dotáhnout a přesně zakončit. Vukadinovič tentokrát hodně míčů ztratil a Simr byl zřejmě nejhorším hráčem domácích v utkání. Nedařilo se ani Dobalovi, který místo dobrých přihrávek za obranu dost kazil.

O to víc se ukázalo, jak Spartaku chybí útočník Mach a záložník Kostečka. Oba jsou zranění a Kostečka si už možná v sezoně nezahraje.
Má problémy se sedacím nervem.

"Dobal se má u nás rozehrát pro ligu. Jeho hra mi ale moc příjemná není," řekl Zákostelský. "Máme málo hráčů. Nesvadba hrál utkání po půlroce a navíc odehrál poslední zápas Horka." Ten vystřídal Simra a dařilo se mu více. Měl i dvě slibné šance. Jednou však míč netrefil a podruhé vystřelil nad břevno.

Hlučín mohl jít do vedení ve 34. minutě. Novák slabě odhlavičkoval míč aMozol nastřelil břevno. Hosté se dočkali po poločase. V 55.minutě centroval z vlastní poloviny Mozol amíč šel až do pokutového území Spartaku. Tam byl jenom brankář Fryšták. Zakřičel si a všichni čekali, že míč chytne. Udělal chybu a míč propadl za něj. Tam si doběhl Bartošák a rozhodl.

"S takovou chybou nepočítá ani soupeř. Byla to jednoznačná chyba brankáře," řekl Zákostelský. Brankář Fryšták měl i další nepodařené zákroky. Dva centry do pokutového území jen vyrazil před sebe a mohl být rád, že Hlučín toho nevyužil.

Po utkání byl trenér Zákostelský dlouhou dobu v kabině se svými svěřenci. Na hráče nekřičel a ani pokuty prý nerozdá. "Nejsem toho zastáncem. Hráče by to ještě více demotivovalo." Hlučín zůstal i po výhře se ztrátou poslední. Ale ukázal, že dokáže porážet silnější soupeře. "Připravovali jsme se na centry do šestnáctky. Víme, že Spartak jich má za utkání hodně," uvedl trenér Hlučína Jiří Bartl. "Horka měl dvě dobré možnosti k hlavičce a nedal je. Trenér Zákostelský asi pěnil, protože on by vstřelil dva góly."

Podle slov diváků na tribuně podali hráči Sezimova Ústí nejhorší výkon od postupu do druhé ligy. Fanouškům vadilo, že když už se dostal ke střele Jasanský nebo Kočí, tak tentokrát vůbec netrefili branku.