Dynamo (v pruhovaném) se s Vítkovicemi utkalo v srpnu v Českých Budějovicích. Domácí vyhráli 1:0.

Dynamo (v pruhovaném) se s Vítkovicemi utkalo v srpnu v Českých Budějovicích. Domácí vyhráli 1:0. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Fotbalový podzim končí. Týmy čekají poslední zápasy

  • 0
Na začátku podzimní části druhé fotbalové ligy už s nimi jednou hráli. A zápasy dopadly stejně. Táborsko - Varnsdorf 1:0 Dynamo - Vítkovice 1:0 Teď se role otáčejí. Týmy načínají předehrávaným jarním kolem odvety podzimních zápasů. A oba jihočeské celky tentokrát jedou na hřiště svých soupeřů.

Fotbalisté Dynama České Budějovice proti Vítkovicím po těsné výhře načali svou skvělou sérii domácích střetnutí bez porážky, kterou dotáhli až do konce podzimu. I díky tomu se drží na špici tabulky, těsně za postupovými místy.

„Kdyby se nám ve Vítkovicích povedlo vyhrát, měli bychom velmi klidnou zimu a přípravu na jaro bychom si pak mohli bez nervozity užít,“ říká Jakub Pešek, hrdina posledního domácího střetnutí se Žižkovem, který jeden gól dal a na druhém měl výrazný podíl.

Vítkovice se pohybují na opačném konci tabulky než českobudějovický tým. Jsou předposlední se ziskem jen šesti bodů. V říjnu navíc vyměnili trenéra, když na lavičku přišel Martin Pulpit. Ten vedl naposledy prvoligovou Příbram.

„Soupeř je na spodku tabulky, ale přesto nic nepodceníme,“ říká trenér Dynama David Horejš. Ostražitost je na místě. Jeden ze dvou týmů, který dokázaly Vítkovice na svém stadionu porazit, bylo Táborsko, jež tam ve druhém kole prohrálo 0:1.

Dynamo se už jednou na městském stadionu ve Vítkovicích představilo, a cestu tak má nacvičenou. „Byla škoda, že jsme tenkrát kvůli trestu Baníku hráli před prázdnými ochozy,“ mrzí ještě dnes Davida Horejše porážka 2:3. Teď si podobnou kulisu zopakují, protože návštěvy na zápasech Vítkovic se dají s výjimkou derby počítat na stovky diváků. A ti se na 14tisícovém stadionu ztratí. Zápas začne dnes ve 13.30 hodin.

Táborsko na podzim vyhrálo jen třikrát. Z toho jednou právě nad Varnsdorfem. Zavzpomínat na povedený duel teď chtějí Jihočeši znovu. A hlavně na něj navázat.

„Nemáme povedený podzim. Ale budeme ho chtít zakončit vítězstvím a trochu ho vylepšit,“ říká záložník Jakub Fulnek. Ten ještě při prvním vzájemném souboji v dresu Táborska chyběl. Ale v posledních duelech měl řadu šancí a už by se chtěl trefit.

Táborsko v minulém kole dokázalo zastavit rozjetou Vlašim a odvezlo si z jejího hřiště remízu 1:1. V Tabulce jsou Jihočeši dvanáctí s patnácti body. Jejich dnešní soupeř má o čtyři více a v tabulce je o dvě příčky výš. Zápas začne v neděli ve 13.30 hodin.