O nůžky se v utkání s Táborskem pokouší budějovický Richard Kalod.

O nůžky se v utkání s Táborskem pokouší budějovický Richard Kalod. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Budějovičtí fotbalisté nezářili, přesto přeskočili Táborsko

  • 0
Předvedli slabý výkon. Přesto hráči budějovického Dynama získali v pátečním 26. kole druhé fotbalové ligy tři body. Nad Pardubicemi vyhráli 1:0 a připsali si šesté vítězství v řadě.

Zejména v první půli měli domácí k ideálnímu výkonu dost daleko. V osmé minutě nastřelil Richard Kalod břevno, o patnáct minut později vyškrábl nad bránu střelu Fikejze domácí brankář Zdeněk Křížek.

"V první půli jsme hráli špatně, byli jsme všude pozdě. O přestávce jsme museli trošku zvýšit hlas," zhodnotil úvodní poločas kouč Budějovic Luboš Urban.

Poločasová bouřka v kabině zabrala. Ve 46. minutě se Richard Kalod ve vápně obtočil okolo pardubického obránce a levačkou překonal padajícího gólmana Shejbala. To bylo už ale všechno.

"Vlétli jsme do druhé půle a vstřelili rozhodující gól. Pak jsme čtvrthodinky hráli jako ve Frýdku, jenže poté to opět sklouzlo k horšímu výkonu. Ale výsledek jsme udrželi a to je hlavní," dodal Urban ke zbytku zápasu v 25. kole Fotbalové národní ligy.

Táborsko jen za bod

Českobudějovičtí fotbalisté vyhráli pošesté v řadě, a dostali se tak na druhé místo před MAS Táborsko. Druhý jihočeský celek v 25. kole remizoval se Zlínem 1:1. Hosté dokonce v sobotu na stadionu Na Soukeníku vedli, když zlínský Železník využil v 16. minutě chyby domácí obrany po rohovém kopu. Dva obránci mohli míč odkopnout z vápna, neudělali tak a záložník hostí překonal branáře Tomu střelou po zemi.

"Bylo to utkání, které mělo svou kvalitu a rozhodovaly ho standardní situace. Musím říci, že jsme strašně špatně bránili rohové kopy a Zlín je naopak sehrával výborně," všiml si trenér Táborska Petr Frňka.

Za pár minut po prvním gólu utkání zahřál ve velké zimě zkřehlé diváky Peter Mráz, když po rohovém kopu Šimáka hlavou vyrovnal na 1:1. Správný náboj zápas dostal až ke konci druhé půle, kdy měli domácí velké šance na vstřelení druhého gólu. Po ráně Džafiče například zaznělo břevno, o deset minut později odkrytou bránu zase netrefil Vukadinović.

"Jsme hodně zklamaní, bylo tolik šancí, a nic se nám nepovedlo dát. Třeba já měl tutovku, balon mi ale přeskočil přes kopačku. Bylo mokro, ale to nehrálo roli. Škoda, špatně jsem se trefil," kál se po utkání jednadvacetiletý záložník Miljan Vukadinović.

Také kouče Frňku mrzela špatná produktivita jeho svěřenců. "Dokázali jsme si vytvořit řadu šancí, ale na kdyby se ve fotbale nehraje. Možná nejsem spokojený jako kolega ze Zlína, ale prostě dnešní výsledek musíme přijmout," doplnil kouč Jihočechů po utkání.