Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Čížová nastřílela Jankovu pět branek, za první poločas hned čtyři

  • 0
Tak jednoduchý zápas domácí už dlouho nehráli. V krajském přeboru fotbalistů zdolala Čížová Jankov 5:0. V 9. minutě vedla 2:0 a poločas byl 4:0.

"Nahrávky si nepočítám," konstatoval záložník domácích Martin Souhrada. Na podzim byl zraněný, ale po návratu se mu daří. Poslal dva centry na Moravce, který dával pokaždé gól bez velkých potíží.

"Šancí měl víc." říkal o Moravcovi Souhrada. "Ale je to dobrý hráč. Až jich bude proměňovat více, bude to ještě větší přínos pro mužstvo." Z levé strany nahrával jen Moravcovi třikrát. Také předložil míč dalšímu mladíkovi Jindřichovi. Čtyři tutovky, dvě branky.

Hosté brzy věděli, že je zle. "Když za dvacet minut dostanete tři góly, tak se hraje špatně," konstatoval Souhrada. "Nám vyšlo všechno a jim nic. To je strašně těžký, když vás takhle někdo za dvacet minut nachytá."

Trenér Jankovských Ivo Čech si brzy po utkání sedl do autobusu a přemýšlel o tom, co se s jeho svěřenci stalo. "V úterý jsme odehráli dobrý zápas v Roudném," vybavil si. O svátku před týdnem Jankov zahrál. Roudné vyrovnalo v závěru zápasu na 2:2. Teď propadl.

"Tristní výkon z naší strany. V první půli asi nejhorší, co jsem u mužstva," uvažoval Čech." Tým vede rok. "Nerozumím tomu."

Uvažoval o tom, že po dvou rychlých gólech v úvodu na to jeho tým neměl psychicky. "Neměli jsme na to tentokrát ani herně. Otočit tenhle zápas." Když už Jankov začal hrát, dostal pátý gól. "Brejk domácích byl výborně sehraný," uznal kvality Čížové.

Na lavičce měl tři hráče na střídání. Ani náhradní gólman Volek tam neseděl. "Béčko hrálo ve stejnou dobu, tak jsem uvolnil náhradního brankáře a jel do Nové Vsi." Z kádru vedle Volka pro B-tým pustil ještě další tři hráče. Útočník Nedvěd byl v den utkání poprvé v novém zaměstnání. V úterý dal Roudnému obě branky hostů. Tentokrát byl unavený.

O půli střídal Čech Maxu a Beránka. "Měli žluté karty. Ten zápas jsem chtěl dohrát v jedenácti lidech." Jak si vysvětlit takový rozdíl ve hře jeho svěřenců? "To se ptáte na špatném místě." Netušil.

Jaké má Jankov ambice? "Po tomhle zápase je to záchrana," sdělil Ivo Čech. Když si spočítal, jak blízko je jeho tým konci tabulky a kolik má poslední bodů, nemohl přemýšlet jinak. "Zkusili jsme si to i loni," připomněl. Po podzimu měl Jankov 14 bodů. Na jaře sedmkrát vyhrál a urval dalších 24.