Pavel Šour ze Samsonu České Budějovice.

Pavel Šour ze Samsonu České Budějovice. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Boxeři českobudějovického Samsonu nadchli, zdolali úřadujícího mistra

  • 0
V hledišti bylo rekordních 1 113 diváků. Boxeři českobudějovického Samsonu je v utkání extraligy nadchli. Porazili úřadujícího mistra z Ústí nad Labem 10:8.

V úvodu zazpíval sólista Jihočeské opery Aleš Voráček parádně českou státní hymnu. Diváci pak uctili minutou ticha Bohumila Nešlehu, který zemřel v 72 letech. Odboxoval na 500 utkání a reprezentoval.

Zazněl pro něj poslední gong. V jednotlivých kategoriích je první domácí boxer.

Do 54 kg: První vyrazil Rafael Duchoň a ve stejném stylu vedl celé utkání. Měl delší paže a držel hosta Wuonga od těla. Ve druhé polovině 1. kola zašlápl Duchoň soupeře v rohu a počastoval ho přímými. V závěru kola předvedl levá pravá. Duchoň vyhrál u všech rozhodčích na body – 2:0.

Do 57 kg: Václav Vrzal se s rozeným Ukrajincem Kovalenkem nemohl měřit v tvrdosti úderů. Hostující borec měl lepší kryt, ze kterého dobře útočil pravým hákem na spodek Vrzala. Ve 2. kole byl Vrzal dvakrát počítaný a dál inkasoval nahoru i dolů. Na body host – 2:2.

Do 60 kg: Hamo Aperjan měl delší paže a první slovo. To si ponechal po celé utkání, Huliev nestačil. V závěru druhého kola přišla levá s pravou a převaha Aperjana pokračovala i ve třetím. V jeho závěru byl host počítaný. Vyhrál Aperjan na body – 4:2.

Do 64 kg: Josef Zahradník se při shazování dvaceti dekagramů z nadváhy zranil a diváci viděli hostujícího Chládka jen při nástupu borců. Bez boje Chládek – 4:4.

Do 69 kg: Jiří Štádler nadchl. V tvrdém souboji měl stále navrch. Dobře střídal levou a pravou a ukázkově soupeře Baláže zpracovával na spodku. Dokázal i neustále rozrážet jeho kryt. Zasloužená a jasná bodová výhra Štádlera – 6:4.

Do 75 kg: Michal Vodárek se pouštěl za soupeřem v utkání na distanc a pokaždé neuspěl, ale byl aktivnější. Jeho převaha rostla a uplatnil delší paže. Ve 3. kole byl Bezvoda počítaný – na body zvítězil Vodárek – 8:4.

Do 81 kg: Erik Soumar byl o dost menší a Řezníček toho využíval. Když šel Soumar na kontakt, inkasoval první a ve 3. kole byl počítaný. Body pro hosty – 8:6.

Do 91 kg: Jiří Bursa musel vynaložit všechny síly, aby Helešice zdolal na body. Helešic začal aktivněji a až ve druhém kole Bursa uplatnil tvrdý hák. Soupeř byl počítaný a neprospělo mu, že dvakrát přišel o chránič zubů. Prohrál na body a domácí mohli slavit – 10:6.

Nad 91 kg: Pavel Šour se tentokrát nechal od Viktory v prvním i ve druhém kole zasáhnout a prohrál na body – 10:8.

Rozhodčí: Hlavní byl Protivňák z Olomouce a do ringu chodil i Rozík z Brna, bodovali Hrubý z Brna a Krpec z Ostravy.