Také Jan Čech (vlevo) pomohl béčku Jindřichova Hradce během uplynulého víkendu - ilustrační fotografie

Také Jan Čech (vlevo) pomohl béčku Jindřichova Hradce během uplynulého víkendu - ilustrační fotografie | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Béčko Lvů zřejmě druhou ligu pro Jindřichův Hradec i Budějovice udrží

  • 0
Ve druhé lize basketbalistů se blíží závěr a rozhoduje se i o postupech a sestupech. Ve skupině A byl sestupem ohrožený Jindřichův Hradec B, který hraje v Českých Budějovicích. Jihočeši v utkání se Žižkovem ukázali, že si umí poradit. Zvítězili 98:71. Vítězně pokračovali i v druhém utkání. Písek porazili 106:86.

Lvi neměli dobrý úvod sezony, ale teď vítězí. "V obou zápasech nám tentokrát pomohli hráči z A-týmu. Hraje se nám o dost lépe," uvedl po utkání s Pískem hrající asistent trenéra Filip Kasparides.

"Museli jsme si poradit i se Žižkovem. Byla to pro nás povinná výhra," hodnotil Kasparides první ze dvou soubojů. Na začátku sezony dostali od Žižkova za vyučenou, prohráli rozdílem padesáti bodů. Teď ho v tabulce přeskočili.

"Nejlepší by pro nás bylo, kdybychom jim tu vysokou padesátibodovou prohru dokázali vrátit," upozornil. Pokud budou při stejném bodovém stavu týmů rozhodovat vzájemná utkání, Lvům by to velmi pomohlo. Nepovedlo se, ale vítězství bylo cenné.

Zabojovali i v druhém utkání. Sokol Písek byl před posledními zápasy čtvrtý. "Do utkání s ním jsme nastupovali s mírným plusem," vylíčil Kasparides. Písek své první utkání dvoukola ve Strakonicích prohrál. "Byli jsme určitě tentokrát v lepší pozici a hrálo se nám lépe," hodnotil.

Od začátku utkání s Pískem byla u domácích znát pomoc hráčů A-týmu. Lvi vedli záhy o osm bodů. "Stačilo nám to, abychom se dostali do tempa jako v minulém utkání. To jsme dali v poslední čtvrtině asi třicet bodů. Lehce jsme na to navázali," poznamenal.

Další utkání čekají Jindřichův Hradec B v Teplicích a Kralupech. Teplice zatím vedou tabulku. Kralupy jsou v tabulce čtyři body za Jihočechy. "Myslím si, že ve druhém utkání půjde o povinné vítězství. Dáme si ho za cíl my, ale určí nám to jistě i naše vedení," konstatoval Filip Kasparides.

Poslední dvě kola sehraje Jindřichův Hradec B doma. Přijedou Rokycany a Beroun. Ze čtyř utkání vidí domácí jako nejdůležitější souboj v Kralupech. Doma je dokázali porazit a doufají, že úspěch zopakují i v hale soupeře.