náhledy
Rillettes z lososa s lososovým kaviárem
Autor: Magdaléna Straková
Nejdříve si nasekáme najemno kopr a tymián, každou bylinku zvlášť.
Autor: Magdaléna Straková
Steak z lososa potřeme olivovým olejem a osolíme.
Autor: Magdaléna Straková
Pak steak obalíme v bylinkách.
Autor: Magdaléna Straková
Steak přendáme na plech vyložený pečicím papírem, do středu ryby zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim vaření v páře 80 °C a sondu nastavíme na 55 °C.
Autor: Magdaléna Straková
Toastový chléb překrájíme a po stranách odkrojíme kůrku, aby se pak dal s pomazánkou snadněji konzumovat.
Autor: Magdaléna Straková
Na pánvi toastový chléb rychle opečeme.
Autor: Magdaléna Straková
Při vyjímání pokrmu z parní trouby je třeba chvilku vyčkat, aby pára mohla odejít.
Autor: Magdaléna Straková
Steak má být uvnitř lehce narůžovělý.
Autor: Magdaléna Straková
Hotového lososa necháme vychladnout a poté jej v misce natrháme na drobné kousky. Vmícháme zakysanou smetanu, lžičku olivového oleje, šťávu z půlky citronu.
Autor: Magdaléna Straková
Na opečený chléb klademe rillettes.
Autor: Magdaléna Straková
Jako ozdobu použijeme kopr a lísty salátu.
Autor: Magdaléna Straková
Ozdobíme kydanou smetanou.
Autor: Magdaléna Straková
Vše lze doplnit ještě o lososový kaviár.
Autor: Magdaléna Straková
Hlavní výhra v soutěži: vestavná trouba Electrolux EOB8751AOX v hodnotě 24 990 Kč. Má tři stupně vaření v páře, včetně 100% čisté páry, díky kterým můžete zvolit ten správný pro každé jídlo. Je o 10 % energeticky úspornější než spotřebiče energetické třídy A. To proto, že je její vnitřek velmi dobře odizolovaný a vícevrstvé sklo dvířek s teplovzdorným pláštěm zajišťuje dodatečnou ochranu proti úniku tepla.
Autor: Electrolux
Robot Assistent se dodává spolu se spirálovým hnětačem těsta, šlehací metlou a plochým hnětačem.
Autor: Magdaléna Straková