Jogurtový koláč s meruňkami
Autor: Eva Vinterová
Servírujeme od každé chutě půlku.
Autor: Renáta Šafaříková
Cheesecake s borůvkovou zálivkou
Autor: Kim Hoangová
Slané a sladké varianty
Autor: Renata Štípková
Suroviny pro odlehčenou verzi cheesecaku
Autor: Kim Hoangová
Sušenky rozmačkáme na drť.
Autor: Kim Hoangová
Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu.
Autor: Kim Hoangová
Po vyjmutí by se měl náš nepravý cheesecake sulcovitě třást a nebýt dopečen skrz.
Autor: Kim Hoangová
Cheesecake s borůvkovou zálivkou
Autor: Kim Hoangová
Suroviny na jogurtový koláč
Autor: Eva Vinterová
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.
Autor: Eva Vinterová
Směs vlijeme do předem vymazané koláčové formy.
Autor: Eva Vinterová
Směs poklademe vypeckovanými a rozpůlenými meruňkami a sypeme drobenkou.
Autor: Eva Vinterová
Potřebné suroviny na švestkový quiche najdete snadno doma.
Autor: Renata Štípková
Sladká varianta s mákem, švestkami a povidly
Autor: Renata Štípková
Sladká varianta s jablky, kysanou smetanou a skořicí
Autor: Renata Štípková
Slaná varianta se špenátem a vejci
Autor: Renata Štípková
Jako od babičky...
Autor: Renata Štípková
Všechny ingredience promíchejte do hladkého, vláčného těsta.
Autor: Renata Štípková
Těsto dejte na chvíli odpočinout do lednice (máslo ztuhne a s těstem se pak lépe pracuje).
Autor: Renata Štípková
Těsto vyválejte a rozprostřete do pečící formy.
Autor: Renata Štípková
Na těsto dejte půlky švestek, pokud je máte mražené, dobře je předtím osušte, aby těsto nebylo mokré.
Autor: Renata Štípková
Koláč dejte péct na 20 minut do předehřáté trouby na 200° C.
Autor: Renata Štípková
Ze základu je možné upéct koláče sladké i slané, jen do těsta nedáte cukr.
Autor: Renata Štípková
Předpečený koláč zalijte zálivkou a dejte péct ještě asi na dalších 30 minut.
Autor: Renata Štípková
Hotový švestkový quiche
Autor: Renata Štípková
Suroviny na těsto na estonský kringel
Autor: Renáta Šafaříková
Rozválené těsto potřeme po celé ploše skořicovou směsí.
Autor: Renáta Šafaříková
Obdélník těsta (každý zvlášť) srolujeme jako roládu.
Autor: Renáta Šafaříková
Ostrým nožem rozkrojíme "roládu" po délce na polovinu.
Autor: Renáta Šafaříková
Poloviny "rolády" pak zamotáme dohromady.
Autor: Renáta Šafaříková
Z pletence zformujeme věneček a přeneseme jej na plech vyložený papírem na pečení.
Autor: Renáta Šafaříková
Z pletence zformujeme věneček a přeneseme jej na plech vyložený papírem na pečení.
Autor: Renáta Šafaříková
Rustikální sýrová crostata s fíky, šunkou, medem a ořechy
Autor: Katka Drápalová
Rustikální sýrová crostata s fíky, šunkou, medem a ořechy
Autor: Katka Drápalová
Rustikální sýrová crostata s fíky, šunkou, medem a ořechy
Autor: Katka Drápalová