náhledy
Suroviny pro dvě osoby
Autor: Karel Gruna
Nakrájíme dobře okapaná a ještě od přebytečného oleje osušená rajčata na tenké proužky.
Autor: Karel Gruna
K rajčatům, olivám a tymiánu přidáme sůl a čerstvě mletý bílý pepř podle chuti, s bílým pepřem to nepřeháníme.
Autor: Karel Gruna
Lehce prošleháme vejce a v míse vše spojíme s ricottou.
Autor: Karel Gruna
Povrch pečlivě uhladíme do roviny, například vlhkou lžící.
Autor: Karel Gruna
Ricottu v misce dáme zvolna péct do trouby předehřáté asi na 150 stupňů Celsia při pootevřených dvířkách, aby vlhkost mohla ze směsi snadněji odcházet.
Autor: Karel Gruna
Ricotta se dá zvolna péct do trouby předehřáté asi na 150 stupňů Celsia.
Autor: Karel Gruna
Po přibližně 45 minutách lehce zapečenou ricottu vyjmeme z trouby.
Autor: Karel Gruna
Nastavíme teplotu na 200 stupňů Celsia.
Autor: Karel Gruna
Ricottu vyklopíme na olejem lehce zakápnutý plech a dopečeme ještě přibližně 15 minut.
Autor: Karel Gruna
Jako přílohu doporučuje autor výhradně čerstvé pečivo "italského" typu, ciabattu, toskánský chléb či dobrou bagetu. A samozřejmě salátek!
Autor: Karel Gruna