náhledy
Na koláčky si připravíme nejdříve všechny suroviny. Měly by mít pokojovou teplotu.
Autor: Josef Drábek
Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka dáme cukr, droždí a špetku soli, necháme vzejít...
Autor: Josef Drábek
..když máme kvásek připravený...
Autor: Josef Drábek
..dáme si do mísy polohrubou mouku, moučkový cukr, žloutky a lžičku soli...
Autor: Josef Drábek
..přidáme polovinu kvásku, zamícháme...
Autor: Josef Drábek
..přidáme trošku hladké mouky...
Autor: Josef Drábek
..vlijeme zbytek kvásku a přilijeme olej. Vypracujeme hladké těsto...
Autor: Josef Drábek
..těsto necháme na teplém místě kynout... (přibližně hodinu)...
Autor: Josef Drábek
..mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme všechny ingredience. Kdo chce, přidá rozinky (nejlépe předem namočené v rumu) ...
Autor: Josef Drábek
Drobenku připravíme tak, že si dáme do misky příslušné ingredience a prsty je mneme, dokud se drobenka nedrobí.
Autor: Josef Drábek
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky, z nichž prsty nebo válečkem vyválíme placičky. Ty plníme tvarohem.
Autor: Josef Drábek
Koláčky balíme tak, aby spoj byl vespodu. Děláme do nich prstem důlky, kam pak vložíme povidla. Sypeme drobenkou.
Autor: Josef Drábek
Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů do doby, než drobenka zhnědne a koláčky jsou zlaté.
Autor: Josef Drábek
Přeji dobrou chuť!
Autor: Josef Drábek