Úterý 11. května 2021, svátek má Svatava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 11. května 2021 Svatava

Gastronomie a stolování

Jak bydlí módní návrhář Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef

Můj nejoblíbenější kus nábytku je asi konferenční stolek. Trvalo mi tři dny jej...
10. listopadu 2020

Uznávaný módní návrhář Pavel Berky, který se narodil v malé vesničce na Slovensku a žil postupně ve...

Dokonalý byt mu navrhla šikovná kamarádka. Kuchař je z něj v sedmém nebi

Kuchyňské části byl věnován velký prostor, neboť vaření je pro majitele bytu...
23. července 2020

V novém bytovém komplexu v ukrajinském Kyjevě vytvořila mladá architektka Rina Lovková kultivovaný...

Češi jsou skvělí hosté, chválí si hoteliér. Které národy jsou noční můrou?

Valašský hoteliér Tomáš Blabla
23. června 2020

Premium Hoteliéři v Praze naříkají nad likvidačním úbytkem světových turistů, v Beskydech to na drama...

Stavba sloužila od roku 1531 jako sklad soli, teď je z ní restaurace

I koncept „skladu“ může působit útulným, přívětivým dojmem.
28. května 2020

Vytvořit restauraci v historickém objektu, který sloužil víc než čtyři sta let jako sklad soli či...

Extrémní gastronomie: konzumace švédské delikatesy je adrenalin

Na fotce vypadá konzerva nevinně. Zápach k ní však pustí jen ty nejodolnější.
2. září 2018

Už jen otevírání plechovky je výzva, neobejde se bez exploze silného odéru. Že se kolem pokrmu...

VIDEO: Když je jídlo málem za trest. Praha hostila Blaf food festival

blaf festival
1. dubna 2017

Pořádně prověřit své žaludky i celkovou gurmánskou otrlost se rozhodli v sobotu účastníci prvního...

Nehádejte se v kuchyni, když držíte japonský nůž. Je ostrý jako meč samuraje

Uma Thurmanová ve filmu Kill Bill
11. srpna 2010

Nože se vyrábějí v japonském městečku Ečizen už od roku 1337. Stejná technologie se používala i pro...

U vánoční večeře buďte jako Světáci. Přešlapy řešte s grácií a nadhledem

Vlastimil Brodský, Oldřich Nový, Jan Libíček a Jiří Sovák ve filmu Světáci...
24. prosince 2009

Co uděláš, když na tebe někdo převrhne omáčku? Všimnu si toho, ale budu dělat, že jsem si toho...

Z odpudivého přízemí vznikl bar, kde najdete i kus Japonska

5. prosince 2009

Starý omšelý dům, ospalé lázeňské město. Mladý pár se rozhodl mnohé změnit. A bez pomoci...

Muži v kuchyni aneb porcujeme drůbež a selátko

19. prosince 2008

Vánoce znamenají největší nápor v kuchyni. Hodně hostů, hodně jídla – a hodně velké kusy masa. Kapr...

Tipy na knihy: kuchařka jako laptop, hitem je Architektura 60. let

18. prosince 2008

Je to vánoční jistota. Knihy jako dárek zpravidla nezklamou. V případě bydlení je to jasné:...

Video: jak správně otevírat sekt

12. prosince 2008

Vánoční svátky a konec roku si žádají sekt či dokonce šampaňské. Patří k oslavám, navíc pomáhají...

Jak se neotrávit při smažení na pánvi

26. listopadu 2008

Říká se tomu teflonová horečka. Stačí rozpálit pánev s teflonovou úpravou na vysokou teplotu a...

Co s úrodou ze zahrádky aneb kam pro slivovici

19. srpna 2008

Máte příliš mnoho jablek nebo švestek? Naplnili jste už dvacátou bednu a další už nemáte kam dávat?...

Kupte si zahradní krb. Poradíme vám, jaký si vybrat

12. srpna 2008

Léto je v plném proudu a s ním i velké letní výprodeje. Kromě oblečení tak nyní můžete levně...

Vybíráme gril s Filipem a Ondřejem. Hitem je vodní pára

1. srpna 2008

Grilovat se dá téměř všechno, a to na několika druzích grilů. Kromě klasiky na dřevěné uhlí,...

Grilujeme s Filipem a Ondřejem: NEJ zahradní party

25. července 2008

V sobotu jsme pozvaní na garden party, můžete často slyšet zvláště v amerických filmech. Zní to...

Nádherně prostřený stůl. Poradíme vám, jak na to

18. listopadu 2007

Dnes už asi málokdo tuší, že české lněné utěrky patřily společně s kapesníky k tomu nejlepšímu, co...