Čtvrtek 18. srpna 2022, svátek má Helena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 18. srpna 2022 Helena

Gastronomie a stolování

Bouřlivá historie hradu, který se proměnil na romantický zámek

23. července 2022

Před necelým rokem se opět otevřely dveře Château de Mirwart, zámku, jehož historie spadá hluboko...

Cukrárna, kde si můžete dopřát designový i chuťový zážitek najednou

13. července 2022

V Česku se design v pohostinství nejdříve „vetřel“ do hospod a restaurací, pak přišly na řadu bary...

Jak bydlí módní návrhář Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef

10. listopadu 2020

Uznávaný módní návrhář Pavel Berky, který se narodil v malé vesničce na Slovensku a žil postupně ve...

Dokonalý byt mu navrhla šikovná kamarádka. Kuchař je z něj v sedmém nebi

23. července 2020

V novém bytovém komplexu v ukrajinském Kyjevě vytvořila mladá architektka Rina Lovková kultivovaný...

Češi jsou skvělí hosté, chválí si hoteliér. Které národy jsou noční můrou?

23. června 2020

Premium Hoteliéři v Praze naříkají nad likvidačním úbytkem světových turistů, v Beskydech to na drama...

Stavba sloužila od roku 1531 jako sklad soli, teď je z ní restaurace

28. května 2020

Vytvořit restauraci v historickém objektu, který sloužil víc než čtyři sta let jako sklad soli či...

Extrémní gastronomie: konzumace švédské delikatesy je adrenalin

2. září 2018

Už jen otevírání plechovky je výzva, neobejde se bez exploze silného odéru. Že se kolem pokrmu...

VIDEO: Když je jídlo málem za trest. Praha hostila Blaf food festival

1. dubna 2017  18:17

Pořádně prověřit své žaludky i celkovou gurmánskou otrlost se rozhodli v sobotu účastníci prvního...

Nehádejte se v kuchyni, když držíte japonský nůž. Je ostrý jako meč samuraje

11. srpna 2010

Nože se vyrábějí v japonském městečku Ečizen už od roku 1337. Stejná technologie se používala i pro...

U vánoční večeře buďte jako Světáci. Přešlapy řešte s grácií a nadhledem

24. prosince 2009

Co uděláš, když na tebe někdo převrhne omáčku? Všimnu si toho, ale budu dělat, že jsem si toho...

Z odpudivého přízemí vznikl bar, kde najdete i kus Japonska

5. prosince 2009

Starý omšelý dům, ospalé lázeňské město. Mladý pár se rozhodl mnohé změnit. A bez pomoci...

Muži v kuchyni aneb porcujeme drůbež a selátko

19. prosince 2008

Vánoce znamenají největší nápor v kuchyni. Hodně hostů, hodně jídla – a hodně velké kusy masa. Kapr...

Tipy na knihy: kuchařka jako laptop, hitem je Architektura 60. let

18. prosince 2008  9:20

Je to vánoční jistota. Knihy jako dárek zpravidla nezklamou. V případě bydlení je to jasné:...

Video: jak správně otevírat sekt

12. prosince 2008  1:30

Vánoční svátky a konec roku si žádají sekt či dokonce šampaňské. Patří k oslavám, navíc pomáhají...

Jak se neotrávit při smažení na pánvi

26. listopadu 2008  9:54

Říká se tomu teflonová horečka. Stačí rozpálit pánev s teflonovou úpravou na vysokou teplotu a...

Co s úrodou ze zahrádky aneb kam pro slivovici

19. srpna 2008

Máte příliš mnoho jablek nebo švestek? Naplnili jste už dvacátou bednu a další už nemáte kam dávat?...

Kupte si zahradní krb. Poradíme vám, jaký si vybrat

12. srpna 2008

Léto je v plném proudu a s ním i velké letní výprodeje. Kromě oblečení tak nyní můžete levně...

Vybíráme gril s Filipem a Ondřejem. Hitem je vodní pára

1. srpna 2008

Grilovat se dá téměř všechno, a to na několika druzích grilů. Kromě klasiky na dřevěné uhlí,...

Grilujeme s Filipem a Ondřejem: NEJ zahradní party

25. července 2008

V sobotu jsme pozvaní na garden party, můžete často slyšet zvláště v amerických filmech. Zní to...

Nádherně prostřený stůl. Poradíme vám, jak na to

18. listopadu 2007

Dnes už asi málokdo tuší, že české lněné utěrky patřily společně s kapesníky k tomu nejlepšímu, co...