Původní gymnazijní plán stát se fyzioterapeutem Jan Teplý v čase přehodnotil. Vrhl se do gastronomie a měl štěstí, že mohl sbírat zkušenosti v jednom z nejlepších pražských hotelů U Zlaté studně. Tam začínal doslova od píky, ale pro jeho velké plány to ani jinak nešlo. Věděl totiž, že jednou bude chtít mít něco „svého“.
Když se Honza vrátil z Prahy domů na Vysočinu, pronajal si svou první hospůdku U Kosků. Chtěl, aby se tam i vařilo, proto výběr kuchaře nepodcenil. Jenže ten odešel krátce po rekonstrukci za lepším výdělkem.
Ten další vařil stejně dobře, ale bohužel holdoval alkoholu, takže ho jednoho dne Honzova maminka Marcela, která chodila synovi vypomáhat, impulsivně vyhodila a „načas“ se odhodlaně postavila ke sporáku sama. Bez předchozích znalostí, ale s obrovskou odvahou a chutí to zvládnout. A právě tento krok se ukázal jako skvělé rozhodnutí a také důkaz toho, že i laik může v kuchyni dokázat obrovské věci, když k práci přistupuje poctivě a hlavně srdcem.
Střecha chalupy se probořila pod tíhou sněhu. Byl to teprve začátek![]() |