Neviditelné dveře posloužily designérce ke splnění přání klientky

  1:00aktualizováno  1:00
Majitelka domu po patnácti letech bydlení došla k závěru, že přízemí domu, tedy předsíň, kuchyň, obývací pokoj a pokoj pro dospívající dceru, si žádá novou podobu. Obrátila se na designérku Kateřinu Pečeňovou, aby naplnila její představy.

Dveře a jídelní stůl s židlemi pocházejí z původního vybavení, které si majitelka přála zachovat. Z toho důvodu designérka zvolila pro obytnou část neutrální barevný základ. | foto: Vojta Herout

Majitelka si přála vinylovou podlahu a zachovat původní dveře a jídelní stůl s židlemi. Protože dveře i stůl jsou v dekoru červené třešně, která do konceptu designérky moc nezapadala, zvolila neutrální základ v podobě dřeva, teplé šedé a světle hnědé barvy a černobílé fototapety, které zaujmou na první pohled.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Designérka Kateřina Pečeňová zvolila fototapetu záměrně, aby dokonale skryla dveře do malé komory, což bylo dalším zadáním majitelky domu. Aby zamaskování bylo dokonalé, vyměnila klasické dveře za dveře bez zárubní, kdy je celé křídlo dveří vsazeno do zárubně, tudíž v zavřeném stavu je v jedné rovině se stěnou.

Požadovaný akcent tyrkysově zelené barvy uplatnila designérka na pohovce a ve formě barevného skla za pracovní deskou v kuchyni.

V obývacím pokoji nešlo ani tak o změnu dispozice jako spíš o zmodernizování nábytku a novou dekoraci stěn.

Věci na míru i nové dekorace

Obývací stěnu na knihy, TV a další drobnosti nechala designérka vyrobit na míru. Při výběru pohovky, křesla na čtení s podnožkou, čtecí lampy, dekorací a obrázků dala majitelka také na doporučení designérky.

Fotogalerie

K optickému oddělení obývací zóny od jídelny použila velký designový květináč s kovovým podnožím. Na oknech jsou rolety, na nichž se střídají transparentní pruhy s neprůhlednými.

Největší výzvou byla malá kuchyňka oddělená posuvnými dveřmi. Ty si majitelka přála zrušit a prostor více otevřít a propojit s obývacím pokojem.

Značný prostor kuchyně však zabíral kotel, který nebylo možné přesunout. Toto nepříliš šťastné řešení vyřešila designérka navržením skříně pro kotel, která dokonale splývá s kuchyňskými dvířky.

V kuchyni byly původně ještě druhé dveře vedoucí do předsíně, to ji ještě zmenšovalo a znemožňovalo její plné využití. Zrušením dveří do předsíně vznikl nejen prostor v kuchyni, ale zároveň v předsíni místo pro niku s botníkem na míru.

Dospívající dcera majitelů si přála z ryze dětského pokoje laděného dorůžova vytvořit prostor odpovídající jejímu věku. Pokoj si žádal prosvětlit, proto se celý prostor nese v šedobílém základu doplněném o fialovou v podobě doplňků, na kterém se s designérkou shodly.

Designérka původně vybrala do pokoje jinou tapetu, ale rozhodující bylo přání...

Designérka původně vybrala do pokoje jinou tapetu, ale rozhodující bylo přání slečny, která si přála tapetu s mrakodrapy.

V pokoji měla zůstat celkem výrazná podlaha, zvolená kombinace světlých barev se tak ukázala jako skvělé řešení. Navíc designérka navrhovala akcent mátové barvy, tu si však dívka rozmyslela.

Dalším požadavkem byl velký pracovní stůl, prostorná šatní skříň na stávající garderobu i novější kousky, pohodlná postel a neměl chybět ani koutek na zkrášlování.

Místo klasických polic zvolila designérka méně okoukané šestihranné poličky. „Klientka dala téměř na všechna má doporučení, práce to byla velmi příjemná,“ prozradila designérka závěrem.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Autor:

Nejčtenější

Matěj Stropnický zachraňuje zámek. Každou neděli jej otevírá veřejnosti

Zámek Osečany je státem prohlášenou kulturní památkou a chátrá od revoluce, kdy...

Matěj Stropnický opustil politiku a přesídlil na venkov do Osečan, kde si s partnerem Danielem Krejčíkem pořídili...

Skromný domek proměnili na nádhernou vilu. Je to jejich životní dílo

Plastický chirurg Marius Barstad a jeho žena si nechali přestavět luxusní sídlo...

Norský pár seniorů snil o velkolepých výhledech na moře. Přání se jim splnilo. Dnes si užívají krásnou severskou...

Úraz manželky vše změnil. Skvělá dřevostavba vyřešila všechny problémy

Neobvyklý půdorys vytváří neotřelá zákoutí, tím nejútulnějším je „náruč“...

Helena a Jan potřebovali domov bez výškových rozdílů a překážek, semknutý se zahradou a tak akorát velký pro dva....

Byt v činžovním domě je plný světla. Je připravený na další děti

Množství a kvalita denního světla – tento faktor sehrál při výběru nemovitosti...

Spolupráce investorky a architektky začala u tohoto bytu mnohem dříve, než bývá zvykem, a to již při výběru...

Nejkrásnější domy roku 2019: čtenáři se s odborníky výrazně shodli

Držitelem titulu Dům roku 2019 se v anketě časopisu Můj dům, která se...

Držitelem titulu Dům roku 2019 se v anketě časopisu Můj dům, která se uskutečnila už po čtyřiadvacáté, stal rodinný dům...

Další z rubriky

Zámek jako cumel prodávají za 30 milionů. Krásným výhledům nic nebrání

Kim a Niall Turnbullovi vlastní zámek Callingwood Hall v anglickém městě...

Kim a Niall Turnbullovi vlastní zámek Callingwood Hall v anglickém městě Burton. Stavbu z 18. století, která má čtyři...

Majitel největší sbírky nacistických předmětů chce za dům 58 milionů

Britský magnát Kevin Wheatcroft, který shromáždil největší světovou sbírku...

Britský magnát Kevin Wheatcroft, který shromáždil největší světovou sbírku nacistických předmětů, prodává své sídlo...

Za pět měsíců bylo hotovo. Nová roubenka je pro manžele splněným snem

Volný prostor a uprostřed stojí roubenka. Tak si to majitelé přáli.

Když se Zuzana a Otto rozhodli stavět, přáli si, aby se mohli stěhovat velmi brzy. To v případě domu z masivního dřeva...

Prodej bytu 3+1 Poděbrady - 93m2
Prodej bytu 3+1 Poděbrady - 93m2

Kunštátská, Poděbrady - Poděbrady III, okres Nymburk
4 290 000 Kč

Najdete na iDNES.cz