náhledy
Masaryčka. Pražské nádražní restaurace představovaly zejména v době před druhou světovou válkou místo, kde se mohli dobře najíst a příjemně naladit nejen cestující z celé republiky, ale také cizinci a náhodní kolemjdoucí. Ti všichni si rádi poseděli také v kouzelném interiéru vyhlášené Císařské restaurace na Masarykově nádraží. Na tuto tradici navazuje nedávno otevřený podnik u vstupu do nádražní haly, jehož moderní podobu mu dalo architektonické studiu Archicraft.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Masaryčka. Pražské nádražní restaurace představovaly zejména v době před druhou světovou válkou místo, kde se mohli dobře najíst a příjemně naladit nejen cestující z celé republiky, ale také cizinci a náhodní kolemjdoucí. Ti všichni si rádi poseděli také v kouzelném interiéru vyhlášené Císařské restaurace na Masarykově nádraží. Na tuto tradici navazuje nedávno otevřený podnik u vstupu do nádražní haly, jehož moderní podobu mu dalo architektonické studiu Archicraft.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Masaryčka. Pražské nádražní restaurace představovaly zejména v době před druhou světovou válkou místo, kde se mohli dobře najíst a příjemně naladit nejen cestující z celé republiky, ale také cizinci a náhodní kolemjdoucí. Ti všichni si rádi poseděli také v kouzelném interiéru vyhlášené Císařské restaurace na Masarykově nádraží. Na tuto tradici navazuje nedávno otevřený podnik u vstupu do nádražní haly, jehož moderní podobu mu dalo architektonické studiu Archicraft.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Tankovna Smíchov. Nonkonformní nádražka s příznačným názvem Oáza, kde se na jídelním lístku sešlo obligátní kuře se šunkou a broskví i nudle se zeleninou, se proměnila v restauraci, kde se čepuje staropramen z tanku a kuchyň tu má na starosti šéfkuchař Tomáš Záhorský, který reprezentoval českou gastronomii na mnoha mezinárodních akcích, účinkoval také v televizních show.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
ilustrační snímek
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Tankovna Smíchov. Nonkonformní nádražka s příznačným názvem Oáza, kde se na jídelním lístku sešlo obligátní kuře se šunkou a broskví i nudle se zeleninou, se proměnila v restauraci, kde se čepuje staropramen z tanku a kuchyň tu má na starosti šéfkuchař Tomáš Záhorský, který reprezentoval českou gastronomii na mnoha mezinárodních akcích, účinkoval také v televizních show.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Nádražní restaurace v Dejvicích. Je součástí nejstarší nádražní budovy v Praze. Původně zde začínala nákladní lázeňská koněspřežka, která sloužila zejména pro dopravu dřeva z křivoklátských lesů. Za první republiky ji využíval T. G. Masaryk pro cesty do lánského zámku, proto zde byl roku 1927 zřízen prezidentský salonek s příjezdovou rampou a samostatným nástupištěm.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Nádražní restaurace v Dejvicích. Je součástí nejstarší nádražní budovy v Praze. Původně zde začínala nákladní lázeňská koněspřežka, která sloužila zejména pro dopravu dřeva z křivoklátských lesů. Za první republiky ji využíval T. G. Masaryk pro cesty do lánského zámku, proto zde byl roku 1927 zřízen prezidentský salonek s příjezdovou rampou a samostatným nástupištěm.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Radotín. Málokteré pražské nádraží se může pochlubit tak hustou koncentrací občerstvovacích zařízení ve své blízkosti. Jedna ve stylu putyk, kde se zastavil čas před třiceti lety, je součástí nádražní budovy, přes ulici jsou asijská bistra, nedaleko pak pivovar Horymír. Pokud však přejdete přes koleje, narazíte na neobvyklý koncept, kdy je luxusní středomořská restaurace propojena s obchodem a servisem kol a lyží. S tím souvisí i prostranství, které na Musa Restaurant navazuje. Dá se využít jako dopravní hřiště i jako zahrádka.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Radotín. Málokteré pražské nádraží se může pochlubit tak hustou koncentrací občerstvovacích zařízení ve své blízkosti. Jedna ve stylu putyk, kde se zastavil čas před třiceti lety, je součástí nádražní budovy, přes ulici jsou asijská bistra, nedaleko pak pivovar Horymír. Pokud však přejdete přes koleje, narazíte na neobvyklý koncept, kdy je luxusní středomořská restaurace propojena s obchodem a servisem kol a lyží. S tím souvisí i prostranství, které na Musa Restaurant navazuje. Dá se využít jako dopravní hřiště i jako zahrádka.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Besední restaurace U Ritschelů. Hlubočepský podnik slouží jako výchozí nebo dochozí bod při procházkách do Prokopského a Dalejského údolí, případně cyklovyjížďkách do Chuchle, Slivence a dále za Prahu. Má i vekou zahrádku s pódiem, na kterém pravidelně vystupují muzikanti.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Cyklovna. Pár kroků od nádraží v Krči narazíte na bufet, kde se kromě točeného alkoholického i nealkoholického piva můžete občerstvit rychlovkami, jako je párek v rohlíku, hranolky nebo vafle. Přestože má sloužit především cyklistům, rozhodně stojí za návštěvu i v rámci pěší procházky. Koho by honila velká mlsná, může se přesunout do zámecké restaurace Chateau St. Havel, která je hned naproti.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Branická nádražka. Hospoda, která si na nic nehraje, uspokojí různorodou klientelu a zároveň z ní nevyprchal duch starých časů.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA