Byt zařídil nábytkem a věcmi z velkoprodejen. Vypadá výborně

  1:00aktualizováno  1:00
Rekonstruovat v původní zástavbě má svá velká úskalí, která však dokáže vykompenzovat atmosféra místa. To se povedlo v bytě v činžovním domě s vysokými stropy, špaletovými okny a typickou náladou starého Žižkova.

Rozměr tří metrů předurčil místo rozlehlé rohové sedačce. Konferenční stolek krásně ladí s jídelnou. Šedé závěsy jsou šité na míru. | foto: Jiří Hurt

Majitel koupil v domě dvě bytové jednotky a po předchozí dobré zkušenosti s designérem Pavlem Volínem mu svěřil k přebudování a zařízení i tyto dva byty. Navštívený byt má dispozici 2+kk a rozlohu 44 m2. Plocha to není příliš velká, ale díky vysokým stropům, velkým oknům a rozlehlosti místností nepůsobí byt nijak stísněně a je vhodný i pro dva lidi.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Co se týká vybavení bytu, designér získal investorovu plnou důvěru, a tak měl téměř ve všem volnou ruku. Jediná věc, ve které bylo nutné udělat kompromis, byla kuchyň, do níž chtěl Pavel Volín zakomponovat místo stolu varný ostrůvek s barovým posezením. To majitel nechtěl připustit, protože kdyby později byt prodával, tak by se toto řešení nemuselo každému líbit.

Průchodnější mu přišla klasika v podobě standardní kuchyně v jedné linii a jídelního stolu pro čtyři lidi. Z této vyhlídky na budoucnost také vyplynulo základní zadání, a to nadčasovost a určitá neutralita. Byt měl působit vzdušně, čistě, ne moc studeně.

Rozpočet nebyl nijak výrazně omezený, ale bylo jasné, že nebude nutné pořizovat do bytu k pronajímání žádné drahé designové kousky. Prostě zaměřit se na hezké věci se slušnou kvalitou a za rozumné ceny. Nákupy tedy designér směroval do velkoprodejen s náíbytkem i do hobbymarketů..

Očima designéra

Abych splnil požadavky majitele na styl zařízení, odrazil jsem se od modrého koberce, o kterém jsem od začátku věděl, že jej tam chci dát, a dále od šedé sedací soupravy. To byly dva základní nosné prvky celého interiéru. Dále už jsem vše ladil do bílé a stříbrné barvy.

Fotogalerie

Nábytek do obytného prostoru společného pro obývací pokoj a kuchyň jsem vybral v bílém lesklém provedení. Do odpočinkové části postačila hladká bílá komoda a nástěnná skříňka.

Kuchyň je značky Hanák s hladkými bílými dvířky s nerezovými úchytkami a bez úchytek s touch dotykovým otevíráním. Kompozici doplňuje šedá pracovní deska ve stejném dekoru stěrky, jaká je na stěně mezi skříňkami. Opticky odděluje pracovní zónu od odpočinkové jídelní stůl s bílou deskou a chromovaným podnožím. K němu ladí modré plastové židle s chromovanou konstrukcí.

Třímetrová pohovka zabírá v pokoji hodně místa, takže její umístění se odvíjelo od většího rozměru. Celou kompozici doplňuje opravdu pěkný konferenční stolek, který jsem spolu se sedačkou objevil v XXXLutz.

Dřevěný dekor postele a stylové noční stolky a lampičky dávají ložnici příjemný...

Dřevěný dekor postele a stylové noční stolky a lampičky dávají ložnici příjemný nádech. Závěsy z IKEA ladil designér k barvě obrazů.

Ložnici bylo potřeba trošku proteplit, a tak jsem zvolil postel s dekorem dřeva a noční stolky spíše v rustikálním stylu. Nejdřív jsem měl obavy, že stolky nebudou k posteli ladit, ale pak jsem v hobbymarketu přikoupil světlo z bílých dřevěných lamel a hezky se to celé propojilo. Úložné prostory jsem soustředil do vysoké skříně se zrcadlovými dveřmi, která přišla do ložnice naproti posteli.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Autor:

Nejčtenější

Rodina z jižních Čech vsadila na jistotu. Postavila si oblíbený bungalov

Rodina pana Josefa si v jižních Čechách postavila montovaný bungalov.

Bungalovy jsou v Česku nejžádanějšími rodinnými domy. Pro stavbu této oblíbené nemovitosti se rozhodla i rodina pana...

Za Prahou si postavili dům i s terasou. Ta se začala ihned rozjíždět

Čtyřčlenná rodina si za Prahou postavila rodinný dům.

Ida se s manželem a dvěma dětmi se před osmi lety přestěhovala do obce za Prahou, kde si postavili rodinný dům....

Život mezi tvárnicemi. Vila bez stěn s výhledem na nebe spojila rodinu

Prostor na jednotlivé zóny člení zejména bloky nábytku, včleněná patra,...

Předloni dokončená stavba ve městě Sumaré se pyšní architektonickými oceněními. Majitelé si ale nejvíce cení jeho...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Tři interiéry, kde se nebudete nudit. Sázka na měď se vyplatila

Byt La Corte se úspěšně zúčastnil i soutěže Interiér roku.

Interiéry jako z učebnice architektury. Taková je práce tvůrců z ateliéru ZOAA. Netradiční technologie, perfektní...

Další z rubriky

Tři interiéry, kde se nebudete nudit. Sázka na měď se vyplatila

Byt La Corte se úspěšně zúčastnil i soutěže Interiér roku.

Interiéry jako z učebnice architektury. Taková je práce tvůrců z ateliéru ZOAA. Netradiční technologie, perfektní...

Malá Strana je nádherný svět s čakrou inspirace, říká převozník Bergman

Zdeněk Bergman bydlí v Nerudově ulici a z terasy dohlédne přes malostranské...

Malou Stranu si ročně prohlédne 8 milionů turistů. Po Starých zámeckých schodech vyběhnou na Hrad a Nerudovou ulicí se...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Najdete na iDNES.cz