Policejní pes Majk vypátral v lese u slovenské hranice vyčerpaného seniora.

Policejní pes Majk vypátral v lese u slovenské hranice vyčerpaného seniora. | foto: Policie ČR

Houbařící policista našel batoh, pes pak vyčenichal vysíleného seniora

  • 19
Šťastná souhra okolností pomohla k nalezení ztraceného seniora, který se ze Slovenska přesunul za českou hranici. Jeho batoh náhodou nalezl v lese policista, který ve volném čase zrovna sbíral houby. Vyčerpaného muže pak vyčenichal služební pes.

Starší muž se ztratil minulý týden na Slovensku poblíž hranic, tamní policisté proto zkontaktovali i české kolegy z Hodonínska.

Ti v sobotu odpoledne dostali zprávu, že byl pohřešovaný spatřen u vodní nádrže Mlýnky na Strážnicku.

„Přálo nám štěstí v tom, že policista v době svého volna byl na houbách a našel batoh hledaného seniora,“ sdělil policejní mluvčí Petr Zámečník.

K batohu přijela hlídka se služebním psem Majkem, který zachytil stopu a následoval ji do Radějovské obory, kde pátral v rozlehlém lese. Kolem sedmé večer pak našel nehybného seniora ležícího na zádech v hustém porostu.

„Jeho zdravotní stav byl velmi vážný a byl na pokraji vysílení. Po nálezu mu okamžitě policisté poskytli první pomoc a po malé chvíli s nimi senior navázal alespoň oční kontakt,“ popsal Zámečník.

Protože se muž nacházel blízko hranice, kontaktovali čeští policisté slovenské kolegy a záchrannou službu, která vyčerpaného muže odvezla.

Policejní pes vypátral v lese u slovenské hranice vysíleného seniora.

Policejní pes vypátral v lese u slovenské hranice vysíleného seniora.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz